„Savaitė“: ar galime nusinuodyti vaistais?

„Savaitė“: ar galime nusinuodyti vaistais?


Ar turime galimybių nusinuodyti vaistais, kaip atskirti tikrą vyną nuo rinką užplūstančių falsifikatų, kaip tęsiamos dailininkų Savickų dinastijos tradicijos? Šios ir kitos įdomios publikacijos - naujausiame „Savaitės“ numeryje.


Sveikatos apsaugos ministerija svarsto galimybę leisti prekiauti kai kuriais vaistais ne tik vaistinėse. Ir jau kelintą kartą ginčijamasi dėl to, ar geriau pasirūpinti tuo, kad šioje rinkoje atsirastų daugiau konkurencijos ir mažėtų kainos, ar tuo, kad tautiečiai, radę progą, „nenusinuodytų“ vaistais. Tačiau iš tikrųjų vyksta verslo grupių kova dėl didžiulės vaistų ir maisto papildų rinkos. Plačiau apie tai – rašinyje „Nusinuodyti“ vaistais galimybių turime pakankamai“.


„Savaitė“: ar galime nusinuodyti vaistais?


Straipsnyje „Vyno falsifikatų – ne mažiau nei vynų“ sužinosite, kad vyno rinkoje vyksta atkakli kova su šešėliu. Neturime nei vyno vartojimo tradicijų, nei žaliavos, iš kurios galėtume gaminti tikrą kokybišką vyną, nei pakankamai žinių suprasti, geriame vyną ar tik jį primenantį gėrimą. Tuo naudojasi nesąžiningi prekybininkai – geriausiu atveju į žinomo vyno butelius supila pigų vyną, blogiausiu – vietoj vyno siūlo spirito, dažiklių ir kvapiųjų medžiagų mišinį.


„Savaitė“: ar galime nusinuodyti vaistais?


Taip jau nutinka giminėje, kurioje iš kartos į kartą paveldimi vienokie ar kitokie talentai, kad kam nors iš šeimos narių tenka metraštininko misija. Tokia talentingos menininkų giminės kūrybinio palikimo saugotojo dalia nuskirta ir vilniečiui dailininkui Raimondui Savickui, prieš penkerius metus anapus išėjusio legendinio tapytojo Augustino Savicko sūnui. Apie tai - rašinyje “Spalvų ir dažų pasaulyje – keturios Savickų kartos”.

Naujausias “Savaitės” numeris prekyboje - nuo ketvirtadienio.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)