R. Skyrienė apie „Grigeo“ skandalą: pasaulyje daug atvejų, kai įvykus krizei įmonės ima skirti daugiau dėmesio socialinei atsakomybei

R. Skyrienė apie „Grigeo“ skandalą: pasaulyje daug atvejų, kai įvykus krizei įmonės ima skirti daugiau dėmesio socialinei atsakomybei


Asociacijos „Investuotojų forumas“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė, vertindama popieriaus ir medienos pramonės įmonių grupę „Grigeo“ ištikusį ekologinį skandalą, sako, jog pasaulyje yra daug atvejų, kai įmonės, įvykus panašioms krizėms, ima skirti daugiau dėmesio socialinei atsakomybei.


„Pasaulyje yra labai daug atvejų, kai įmonėje įvykus panašioms krizėms, įvykus avarijai ar katastrofai įmonės protas apsisuka ir įmonė tada pradeda kaip tik daugiau dėmesio kreipti į savo atsakomybės didinimą, atsakomybės sričių plėtimą“, – Eltai sakė R. Skyrienė.


Ji teigė, jog visas verslas supranta, kad reputacijai panašūs įvykiai daro žalą.


„Manau, kad ne tik pats akcininkas, visas verslas supranta, kad tokie įvykiai tikrai reputacijai pliuso neprideda. Tik visą laiką gaila būna, kai žinai įmonės vertybes, jie yra „Baltosios bangos“ nariai, ir staiga sužinai tokius dalykus“, – kalbėjo R. Skyrienė.


Anot jos, šiuo metu verslas turi imtis aiškios taktikos ir strategijos.


„Kaip tik šiandien turime investuotojų susitikimą, ką mes galėtume daryti, kokie būtų tikslai, nes tai yra svarbu viskam – tiek investicijų pritraukimui, tiek eksportui ir apskritai verslo kultūrai, nes matome, kad tokie įvykiai sukrečia visas sritis ir visus dalyvius“, – tikino „Investuotojų forumo“ vadovė.

REKLAMA


Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos antradienį paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.


Kaip skelbiama, aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijoną eurų. Atsižvelgiant į tai, bendrovei „Grigeo Klaipėda“ sausio 7 dieną buvo surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą nevalytomis nuotekomis.


Nasdaq Vilnius“ antradienį priėmė sprendimą sustabdyti prekybą bendrovės „Grigeo“ akcijomis, tačiau penktadienį prekyba akcijomis buvo atnaujinta.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)