V. Semeškai įteiktas Seimo nario pažymėjimas: norėtų dirbti NSGK

V. Semeškai įteiktas Seimo nario pažymėjimas: norėtų dirbti NSGK


Antradienį Seimo nario mandatą gavęs buvęs krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška tikina norįs dirbti parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSGK) ir būti „tarpine grandimi tarp ministerijos ir Seimo“.


Tokiais pasvarstymais politikas pasidalijo po to, kai trečiadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jam oficialiai įteikė Seimo nario pažymėjimą. Visgi, pažymėjo jis, oficialių susitikimų su konservatorių frakcijos vadovybe dar nebuvo, todėl V. Semeška negalėjo pasakyti, ar NSGK komitete jam jau yra ruošiama vieta.


„Pastarieji metai mano, kaip krašto apsaugos viceministro, suponuotų į tai, kad galėčiau dirbti Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete. Tuo labiau, kad turiu ir visus dokumentus dirbti su įslaptinta informacija, taip pat ir NATO lygmenyje“, – trečiadienį sakė parlamentaras.


„Trupučiuką su frakcijos atstovais kalbėjomės, susirašėme (...). Dar pokalbiai vyks kitą savaitę, kalbėsimės su frakcijos vadovybe, su pačia frakcija, kur galėčiau geriausiai save realizuoti“, – pridūrė jis.

REKLAMA


Iki pernai gruodžio V. Semeška ėjo viceministro pareigas Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) ir vadovavo dvišalei Vokietijos ir Lietuvos darbo grupei dėl brigados dislokavimo. Tuo metu tarp KAM ir NSGK narių netrūko įvairių trinčių. Prieš paliekant viceministro pareigas, viešojoje erdvėje buvo pasklidusi informacija apie tai, jog uždarame NSGK, Prezidentūros, Vyriausybės bei KAM posėdyje V. Semeška suabejojo Gitano Nausėdos ir Olafo Scholzo komunikato turiniu.


Reaguodamas į tai, V. Semeška užsiminė, kad į spaudą nutekėjus informacijai iš uždarų politikų posėdžių, saugumo tarnybos turėtų įvertinti NSGK narių patikimumą.


Visgi, dabar paklaustas, ar įsivaizduoja bendrą darbą su NSGK pirmininku Laurynu Kasčiūnu ir kitais parlamentarais, V. Semeška pažymėjo, jog norėtų „būti tarpinė grandis tarp ministerijos ir Seimo“.


„Tikrai įsivaizduoju. Priešingai, jeigu ir buvo kokių neaiškumų ar nesusikalbėjimo, kaip tik galėčiau padėti ir būti tarpinė grandis tarp ministerijos ir Seimo. Manau, kad krašto apsauga ir apskritai nacionalinis saugumas nėra politinių dividendų rinkimo komitetas. Tai intensyvus darbas mūsų visų valstybės gyventojų ir piliečių labui“, – nurodė jis.

REKLAMA


Pasitraukdamas iš KAM V. Semeška tikino tai darąs dėl kitokių ateities planų. Gavus Seimo nario mandatą, politikas tikina kitus karjeros planus atidedantis į šalį.


„Prisipažinsiu, dalyvavau keliuose tarptautiniuose konkursuose. Turėjau pasiūlymų dirbti užsienyje. Labai rimtai svarsčiau, tačiau Londono oro uoste kaip žaibas iš giedro dangaus trenkė ši žinia ir man teko labai greitai apsispręsti“, – sakė jis.


Konservatorius V. Semeška parlamente užims Kristijono Bartoševičiaus, kurio mandatą VRK panaikino antradienį, vietą.


Pirmadienį konservatorius K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių.


Vis tik, Generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl Seimo nario K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė kreipimesi Seimo pirmininkę informavo apie 2022 m. lapkričio 15 d. pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimai įvykdytų nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalyje, 153 straipsnio 1 dalyje ir 150 straipsnio 3 dalyje.


K. Bartoševičius 2020 m. į Seimą išrinktas pagal TS-LKD sąrašą. Parlamente politikas dalyvavo Kultūros ir Ateities komitetų veikloje, priklausė Priklausomybių prevencijos komisijai.


Antradienį VRK panaikino jo mandatą ir perleido Seimo nario įgaliojimus V. Semeškai.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)