Tinkamai nurodytas adresas yra būtinas sėkmingai siuntos kelionei

Tinkamai nurodytas adresas yra būtinas sėkmingai siuntos kelionei


Pandemijos metu Lietuvos paštas fiksuoja rekordinį siuntų skaičių – net vasarį, kai paprastai siuntų srautas sumažėja, jų buvo dvigubai daugiau, palyginti su praėjusiais metais. Žymiai išaugus siuntų srautams pastebima, kad nemaža dalis jų adresuojama netinkamai. Tai prailgina siuntų kelionę iki galutinės stotelės. Kaip to išvengti?


Lietuvos paštas pastebi, kad net 30 proc. siuntų yra adresuotos netinkamai


Tinkamas adresavimas yra svarbiausias veiksnys, lemiantis sėkmingą siuntos kelionę. Tai tapo dar svarbiau Lietuvos paštui perėjus prie automatizuoto skirstymo.


Adresavimo taisyklės


„Tai, kad net trečdalis siuntų atkeliauja su netinkamai nurodytais adresais, yra rimtas signalas, rodantis, kad svarbu skirti daugiau dėmesio tinkamam adresavimui“, – sako Lietuvos pašto Komunikacijos departamento vadovė Ugnė Bartašiūtė.


Adresuojant laišką ar siuntą, svarbu, kad aiškiai būtų nurodyta visa adresato informacija:


• vardas pavardė. Juos reikėtų nurodyti visus, rašyti lotyniškomis raidėmis, jeigu perkama užsienio šalies elektroninėje parduotuvėje, geriau rašyti be lietuviškų raidžių;
• gatvės pavadinimas. Jį reikėtų nurodyti tikslų, be trumpinių, pavyzdžiui, Antavilių Sodų 3-ioji g. / Loretos Asanavičiūtės g. ir pan.;
• namo ir buto numeris (jei yra). Jeigu adresas turi ir namo, ir buto numerį, juos reikėtų rašyti per brūkšnelį, pavyzdžiui, 6-43;
• pašto kodas. Jį nurodyti labai svarbu, nes būtent jį skenuoja skirstymo įrenginiai. Pašto kodai keičiasi, tad prieš siunčiant derėtų kodą patikrinti. Tai padaryti galima Lietuvos pašto interneto puslapyje;
• miestas arba gyvenvietė, šalis. Jei siunčiama ne į savivaldybės centrą, reikėtų patikslinti, kokiame rajone yra gyvenvietė. Pavyzdžiui, Maišiagala, Vilniaus r. Šalies pavadinimą reikėtų nurodyti visą, ne trumpinį;
• mobiliojo telefono numeris. Jis nėra būtinas, tačiau rekomenduojamas – tokiu atveju apie gautą siuntą gavėją galima informuoti trumpąja žinute.

REKLAMA


Išvengti netikslumų galima naudojantis Lietuvos pašto savitarnos sistema, kur visa adresų informacija pildoma automatiškai, taip pat galima naudotis svetainėje www.lietuvospastas.lt esančia pašto kodų ir adresų paieškos funkcija.


Svarbi ir tinkama pakuotė


Dar vienas dalykas, į kurį būtina atsižvelgti prieš siunčiant – tinkamas siuntos pakavimas. Kol pasiekia gavėją, siunta ar laiškas pereina visą logistikos grandinę. Tinkama pakuotė leidžia apsaugoti siuntą nuo galimų pažeidimų.


Pakuotę reikėtų rinktis atsižvelgiant į norimą siųsti daiktą. Pavyzdžiui, dūžtančius, kietus, smūgiams jautrius daiktus geriausia siųsti dėžėje, apsukus juos keliais apsauginės plėvelės sluoksniais; skysčius reikėtų supilti į sandariai uždaromus indus, o maisto produktus siųsti hermetiškose pakuotėse.


Lietuvos pašto skyriuose siūlomas gausus pakavimo priemonių pasirinkimas, yra įrengtos specialios savitarnos zonos, tad galima siuntas tinkamai supakuoti vietoje.


Partnerio turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)