Vizažistė pataria, kaip pačiai pasidaryti kasdienį akių makiažą

Vizažistė pataria, kaip pačiai pasidaryti kasdienį akių makiažą


Tam, kad net ir lengvas makiažas atrodytų tvarkingas ir išbaigtas, labai svarbu didelį dėmesį skirti akims. Tačiau makiažo specialistai pastebi, kad moterims pačioms gražiai pasidažyti vokus šešėliais – neretai sudėtinga, o dažna net nedrįsta bandyti ir apsiriboja vien blakstienų tušu.


„Mary Kay“ vizažistė Jelena Liaudinienė tikina, kad dabar, kol kone visą laiką leidžiame namuose, pats metas mokytis makiažo pagrindų, kurie pravers ir pasibaigus karantinui. Vizažistė atskleidžia svarbiausius žingsnius, kurie padės išmokti sukurti tobulą akių makiažą, tinkantį kasdienai.


Tam, kad bet koks makiažas atrodytų gražiai, būtina odą paruošti, pamaitinti. Anot specialistės, paakių oda gerokai plonesnė, jautresnė nei viso veido, todėl veido kremų rekomenduojama netepti aplink akis. Verčiau rinktis specialiai paakiams skirtas priemones.


„Jei veido oda nebus tinkamai paruošta, sudrėkinta, nereikia tikėtis, kad makiažas atrodys gražiai. Jis gali nesilaikyti, subėgti į raukšleles, oda gali pradėti šerpetoti. Taip pat ir odą aplink akis prieš dažant reikia sudrėkinti. Net ir po miego akys gali atrodyti pavargusios, oda aplink jas – pabrinkusi. Norint, kad akių makiažas gražiai laikytųsi, labai svarbu prieš dažantis nepamiršti paakių kremo. Tiesa, patepus odą aplink akis kremu, nereikėtų iškart dažyti šešėliais. Svarbu palaukti maždaug 10 minučių, kol priemonė susigers į odą, ir jau tik tada imti dažus, – pasakoja J. Liaudinienė. – Taip pat keliskart per savaitę reikėtų odą palepinti ir specialiomis kaukėmis. Pavyzdžiui, paakių kaukes-pagalvėles galima uždėti ir ant vokų, tai padės sumažinti patinimą ir žvilgsnis bus žvalesnis.“

REKLAMA


Tačiau patepti odą kremu neužtenka. Norint, kad akių makiažas laikytųsi patvariau, specialistė rekomenduoja vokus padengti vokų šešėlių pagrindu iki pat antakio ir tik praėjus kelioms minutėms tepti norimus dažus. J. Liaudinienė tikina, kad ši priemonė padeda išlaikyti vokų šešėlių spalvą bei apsaugo nuo dažų subėgimo į raukšleles ar išsitepimo kone visą dieną.


Atrask patogią tekstūrą


Kitas labai svarbus etapas – išsirinkti patogiausios tekstūros šešėlius, su kuriais gerai jaustumėtės visą dieną, tikina specialistė. Dažniausiai pasirinkimas vyksta tarp dviejų variantų – skystų kreminių bei sausų šešėlių. Anot J. Liaudinienės, gražiai pasidažyti galima ir su vienais, ir su kitais. Mat abi tekstūros puikiai tinka dieniniam makiažui kurti. Tiesa, dienai labiausiai rekomenduojama rinktis šviesių atspalvių dažus, juolab, jei norisi blizgesio.


„Kreminius skystus akių šešėlius labai patogu naudoti, todėl su jais paprasta greitai sukurti makiažą. Ypač gražiai atrodo švelnūs smėlio spalvos, kavos atspalviai. Skystais šešėliais ir dažytis labai lengva dėl patogių aplikatorių. Be to, tokie dažai ilgai laikosi, nebyra ir labai harmoningai įsilieja į visą makiažą. Labiau mėgstančioms sausus šešėlius, reiktų rinktis matinius ar vos blizgius atspalvius. Su jais bus paprasčiau mokytis pasidaryti dailų makiažą, nei su itin pigmentuotais ar labai blizgiais šešėliais. Juolab tokie užbaigimai dieniniam makiažui būtų pernelyg sunkūs. Reiktų nepamiršti, kad pasirinkus sausus šešėlius greičiausiai prireiks kelių atspalvių – visam vokui, voko linkiui – taip vadinamai arkai – ir išoriniam kampučiui, – konsultuoja vizažistė. – Vis dėlto, jei sunku išsirikti vieną tekstūrą, galima šias abi minėtas ir kombinuoti, tačiau tam reikės įdėti kiek daugiau pastangų.“

REKLAMA


Labai svarbu tolygus paskirstymas


Dažant akis kone svarbiausia taisyklė – paskirstyti šešėlius, mat antraip makiažas atrodys netvarkingai, sako J. Liaudinienė. Tolygiai paskirstyti spalvą galima specialiu teptuku ar net pirštu – svarbiausia, kad neliktų ryškių dažų dėmių. Šią taisyklę reiktų prisiminti ir tepant skystus kreminius, ir sausus vokų šešėlius.


„Paruošus veidą ir išsirinkus priemones, ateiname prie atsakingiausio žingsnio – dažymo. Jei dieniniam makiažui pasirenkame skystus šešėlius, reikėtų visą voką padengti spalva, gražiai paskirstyti priemonę per visą voką nuo pat blakstienų ir vos kilstelėti spalvą ant kaulo – arkos. Norint intensyvesnės spalvos, visą procedūrą galima pakartoti – taip spalva taps ryškesnė, – pataria vizažistė. – Jei makiažui pasiruošėte sausus vokų šešėlius, pirmiausia visą voką reikėtų padengti šviesia, pavyzdžiui, dramblio kaulo, spalva.


Kitas žingsnis – keliais atspalviais tamsesniais nei odos tonas šešėliais padengti voko arką ir galiausiai – išorinį voko kampą padengti dar keliais tonais tamsesne spalva. Na, o norinčioms šias tekstūras pamaišyti ar lengvą dieninį makiažą lengvai paversti ryškesniu, galima ant skystais šešėliais padažyto voko tepti sausus akių šešėlius ir taip tamsesne spalva paryškinti išorinį akies kamputį. Gražiai išskirsčius spalvas pavyks sukurti lengvą dūminį makiažą, kuris tinkama ir dienai.“







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>