Pandemija – palankus metas ekstremistams: naudojasi situacija visuomenei supriešinti

Pandemija – palankus metas ekstremistams: naudojasi situacija visuomenei supriešinti


Agresyvūs ekstremistai piktnaudžiauja koronaviruso pandemija, siekdami supriešinti visuomenę, skleisti neapykantos propagandą ir didinti nepasitikėjimą viešosiomis institucijomis, teigia Europolas.


Nuo to laiko, kai 2020-ųjų pradžioje COVID-19 išplito pasaulyje, „pastebimai išaugo nepakantumas politiniams oponentams, o žodinį ar fizinį smurtą vykdančių asmenų skaičius taip pat didėja“, sakoma Europos policijos agentūros ataskaitoje.


Dešiniojo ekstremizmo augimas kelia ypatingą susirūpinimą, teigia Hagoje įsikūręs Europolas, nurodydamas bent vieną nesėkmingą dešiniųjų ekstremistų išpuolį Belgijoje, susijusį su pasipriešinimu vyriausybės priemonėms kovojant su COVID-19.


Kitu atveju buvo areštuotas Čekijos pilietis dėl grasinimo įvažiuoti transporto priemone į minią, jei vyriausybė neatidarys restoranų ir barų, sakoma 109 puslapių Terorizmo padėties ir tendencijų ataskaitoje.


Rimčiausias išpuolis įvyko Vokietijoje, Hanau mieste netoli Frankfurto, praėjusių metų vasarį, kai įtariamas kraštutinių dešiniųjų pažiūrų ginkluotas asmuo bare nušovė devynis žmones.


Europolas pridūrė, kad žemyne buvo įvykdytos, sužlugdytos arba nepavyko 57 teroro atakos, per jas iš viso žuvo 21 žmogus.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)