Italijoje antrą kartą per klaidą suleistos keturios vakcinos nuo koronaviruso dozės

Italijoje antrą kartą per klaidą suleistos keturios vakcinos nuo koronaviruso dozės


Italei iš Livorno per klaidą suleistos keturios „Pfizer“ vakcinos dozės. Kaip pranešė antradienį Italijos laikraštis „Corriere della Sera“, tai jau mažiausiai antras toks atvejis Italijoje.


Pasak leidinio, 67 metų moterį stebi medikai, ji jaučiasi gerai. Eksperimentinių tyrimų duomenimis, keturios šio preparato dozės neturėtų sukelti sunkios organizmo reakcijos.


Anksčiau per daug vakcinos dozių Masos ligoninėje gavo 23 metų psichologijos studentė. Iš pradžių kalbėta apie šešias dozes, vėliau gydytojai ir klaidą padariusi medicinos sesuo tikino, kad flakone buvo likusios keturios dozės. Prieš daugiau kaip savaitę paskiepyta mergina skundžiasi galvos skausmais ir nuovargiu, kai kurie jos kraujo biocheminės analizės parametrai yra padidėję.


Beveik visų gamintojų vakcinos, aprobuotos Europos Sąjungoje, tiekiamos ampulėse po kelias dozes. Toks sprendimas buvo priimtas siekiant paspartinti skiepų gamybą. „Pfizer“ preparato ampulės skirtos penkiems skiepams, bet, naudojant itin tikslius švirkštus, iš flakono pavyksta ištraukti po šešias dozes.


Iki šiol Italijoje visiškai paskiepyta beveik 9 mln. žmonių, 15 proc. šalies gyventojų. Panaudota beveik 28 mln. dozių. Populiariausia yra „Pfizer“ vakcina.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)