Europarlamentaras: EP jau birželį gali patvirtinti koronaviruso „žaliąjį pasą“

Europarlamentaras: EP jau birželį gali patvirtinti koronaviruso „žaliąjį pasą“


Europos Parlamentas (EP) būtų pasirengęs ratifikuoti ES koronaviruso „žaliąjį pasą“ jau birželį, taip palengvinant keliones itin svarbiu vasaros laikotarpiu, teigia europarlamentaras, Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komiteto pirmininkas Juanas Fernando Lopezas Aguilaras.


Šį mėnesį COVID-19 skiepų dokumento idėją iškėlė Europos Komisija (EK), nuo turizmo priklausomoms šalims skatinant priimti tokį sprendimą dėl ekonominės naudos.


Dokumentu siekiama paskatinti keliauti tuos, kurie jau yra paskiepyti, turi neigiamą COVID-19 testo atsakymą arba jau persirgo šia liga.


Europarlamentarai praeitą savaitę sutarė pagreitinta tvarka svarstyti „skaitmeninį žaliąjį sertifikatą“ ir taip padėti paspartinti tvirtinimo procesą, kuris būtų galėjęs užtrukti daug mėnesių ar net metus.


J. F. Lopezas Aguilaras tikino, kad „žaliasis pasas“ gali būti priimtas jau birželio 7–10 d. sesijos metu.


Už derybas EP vardu atsakingas politikas tvirtino, kad turi būti apsaugota vartotojų duomenų apsauga. Taip pat esą privalo būti nurodoma, kiek laiko toks dokumentas galiotų.

REKLAMA


Jei parlamentas patvirtins EK siūlymą, tuomet jį turės oficialiai pasirašyti ES Taryba, atstovaujanti valstybes nares.


Komisija tikisi, kad šis skiepų dokumentas gali pradėti veikti jau birželį.


Vis dėlto, tokie Komisijos planai susidūrė su kai kurių šalių pasipriešinimu dėl diskriminacijos vakcinos vis dar laukiančių gyventojų atžvilgiu.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)