Šių metų „Oskarų“ įteikimo ceremonija prie TV ekranų pritraukė kaip niekad mažai žiūrovų

Šių metų „Oskarų“ įteikimo ceremonija prie TV ekranų pritraukė kaip niekad mažai žiūrovų


Šių metų „Oskarų“ įteikimo ceremonija prie TV ekranų pritraukė mažiau amerikiečių žiūrovų nei kada nors anksčiau. Tik 23,6 mln. žmonių sekmadienio vakarą stebėjo stoties ABC transliuojamą renginį.


Tai yra daug mažiau nei pernai, kad prestižinių apdovanojimų įteikimą per televiziją matė 29,6 mln. žmonių. Ypač aiškiai sumenkęs žiūrovų susidomėjimas matyti, jei skaičius lyginsime su 2014 metais, kai žiūrovų buvo per 43 mln.


92-ojoje „Oskarų“ įteikimo ceremonijoje istorinį triumfą šventė Pietų Korėjos filmas „Parazitas“ („Parasite“). Tačiau pats prašmatnus šou nuvylė daugelį stebėtojų. 


„The Washington Post“ rašė, kad muzikiniai poplegendos Eltono Johno ir kino kompozitoriaus Randy Newmano pasirodymai „Oskarų“ vakarą nukėlė „dviem ar trimis dešimtmečiais“ atgal.


Režisieriaus Bong Joon Ho juosta „Parazitas“ iškovojo keturias „Oskaro“ statulėles, tarp jų – geriausio filmo kategorijoje. Tai pirmas filmas ne angų kalba, laimėjęs šį prestižinį apdovanojimą. Kaip ir pernai, ceremonijos organizatoriai atsisakė pagrindinio vakaro vedėjo.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)