Prancūzijos užsienio reikalų ministras: Iranas per 1–2 metus gali pasigaminti branduolinį ginklą

Prancūzijos užsienio reikalų ministras: Iranas per 1–2 metus gali pasigaminti branduolinį ginklą


Iranas per artimiausius metus gali turėti branduolinį ginklą, jei šalis ir toliau nesilaikys 2015 m. branduolinio susitarimo, pareiškė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yvesas Le Drianas, praneša naujienų agentūra „Reuters“.


„Jei jie ir toliau nesilaikys Vienos susitarimo, tada taip, per gana trumpą laiką, tarp vienerių ir dvejų metų, jie gali turėti prieigą prie branduolinio ginklo, o tai tikrai nėra išeitis“, – RTL radijui sakė J.-Y. Le Drianas.


Penktadienį ES užsienio reikalų ministrai renkasi į neeilinį posėdį, kuriame sieks nutraukti Jungtinių Valstijų ir Irano konfrontaciją, nes menkiausias apsiskaičiavimas bet kurioje pusėje gali dar labiau padidinti įtampą ir pagilinti branduolinio ginklavimosi krizę.


Kinija, Prancūzija, Rusija, Jungtinė Karalystė (JK), JAV ir Vokietija bei Iranas 2015 metais pasiekė susitarimą dėl Irano branduolinės programos. Iranui mainais už tai buvo atšauktos sankcijos.


Tačiau 2018 m. gegužę JAV prezidentas Donaldas Trumpas nusprendė vienašališkai išvesti JAV iš 2015 metais pasiekto daugiašalio susitarimo dėl Irano branduolinės programos ir atnaujino Iranui griežtas ekonomines sankcijas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>