JK ginkluotųjų pajėgų vadas: Rusija strategiškai pralaimėjo karą Ukrainoje

JK ginkluotųjų pajėgų vadas: Rusija strategiškai pralaimėjo karą Ukrainoje


Rusija jau „strategiškai pralaimėjo“ karą su Ukraina, patirdama didelių nuostolių ir sustiprindama NATO, penktadienį paskelbtame interviu teigė Jungtinės Karalystės gynybos štabo viršininkas.


„Tai siaubinga Rusijos klaida. Rusija niekada neperims Ukrainos kontrolės“, – sakė aukščiausio rango šalies karininkas Tony Radakinas ir pridūrė, kad ji iš karo išeis kaip „sumenkusi galia“.


„Rusija strategiškai jau pralaimėjo. NATO yra stipresnė, Suomija ir Švedija nori prisijungti“, – sakė jis JK vidaus naujienų agentūrai „Press Association“.


T. Radakinas teigė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas artimiausiomis savaitėmis gali pasiekti „taktinių pergalių“, tačiau dėl tų „menkų“ laimėjimų jis paaukojo ketvirtadalį savo šalies kariuomenės galios ir jau nebeturi pakankamai karių bei modernių raketų.


„Rusijos mašina dirba visa jėga ir kasdien įveikia po kelis – du, tris, penkis – kilometrus, – sakė admirolas. – Rusija turi pažeidžiamų vietų, nes jai trūksta žmonių, trūksta modernių technologijų raketų“.

REKLAMA


"Prezidentas V. Putinas panaudojo apie 25 proc. savo kariuomenės galios, kad įgytų mažytę teritoriją ir 50 tūkst. žuvusių arba sužeistų žmonių. Rusija pralaimi“, – teigė jis.


T. Radakinas išreiškė pagarbą „drąsiems“ Ukrainos žmonėms ir pažadėjo, kad JK rems Kyjivą „ilgą laiką“ ir toliau tieks ginklus. „Mes tiekiame prieštankinius ginklus, yra kitų elementų, kuriuos tiekiame, ir tai tęsis“, – sakė jis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)