D. Trumpas toliau kišasi į Didžiosios Britanijos rinkimų kovą

D. Trumpas toliau kišasi į Didžiosios Britanijos rinkimų kovą


JAV prezidentas Donaldas Trumpas paragino Jungtinės Karalystės premjerą Borisą Johnsoną ir „Brexito“ partijos pirmininką Nigelą Farage‘ą suvienyti jėgas.


Toks aljansas užtikrintų plačios prekybos tarp JAV ir Didžiosios Britanijos perspektyvas po Londono pasitraukimo iš ES, pareiškė D. Trumpas sekmadienį Baltuosiuose rūmuose.


Paklaustas, kurį iš šių politikų remia, D. Trumpas atsakė: „Jie abu yra mano draugai. Aš manau, kad Borisas pasielgs teisingai“. B. Johnsonas, anot jo, yra „tinkamas žmogus dabartinmiam metui“. „Aš labai norėčiau, kad Nigelas ir Borisas susivienytų. Manau, kad tai įmanoma“, - D. Trumpas patvirtino jau ketvirtadienį per pokalbį radijuje su N. Farage‘u išsakyta savo norą.


N. Farage‘as ir B. Johnsonas per referendumą 2016-aisiais kartu kovojo už Jungtinės Karalystės išstojimą iš ES. Tačiau „Brexito“ partijos lyderis pastaruoju metu aštriai kritikavo B. Johnsono su ES suderėtą naują skyrybų susitarimą.


N. Farage‘as neketina siekti mandato gruodžio 12-ąją vyksiančiuose pirmalaikiuose parlamento rinkimuose. Jis pareiškė geriau visoje šalyje kovosiąs prieš B. Johnsono susitarimą su ES. N. Farage‘as su savo kandidatais gali atimti svarbius balsus iš B. Johnsono torių.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>