„Savaitė“: vedę vyrai pasirinko tarnystę

„Savaitė“: vedę vyrai pasirinko tarnystę


Jau galite įsigyti naują žurnalo „Savaitė“ numerį. Jame pasakojama apie diakonais įšventintus penkis vedusius vyrus, prisimenama liūtis Vilniuje ir jos padariniai. Žurnale taip pat rasite interviu su profesoriumi Liudu Mažyliu, prieš tris mėnesius atradusiu 1918 m. vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Akto originalą.


Šiemet švenčiant Kauno arkivyskupijos Globėjo Šventojo Jono Krikštytojo gimimo iškilmes, Kauno Šventųjų apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje diakonais buvo įšventinti penki vedę vyrai. Kokios yra diakonų pareigos ir kaip tarnystė Bažnyčioje dera su gyvenimu šeimoje?


„Šiandien meldžiamės už tuos penkis vyrus, kurie, priėmę diakono šventimus, bus Bažnyčios siunčiami tarnauti žmonėms, padedant kitiems priimti tikėjimą ir gyventi kaip Kristaus mokiniams“, – sakė Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas, suteikęs nuolatinių diakonų šventinimus. Plačiau apie diakonus – rašinyje „Pašaukti tarnauti Dievui ir žmogui“.

REKLAMA


„Savaitė“: vedę vyrai pasirinko tarnystę


Praėjusios savaitės liūtis padarė nemažai nuostolių. Reikalauti juos atlyginti kai kurie piliečiai pasiryžę ne iš dangaus, o iš savivaldybės.


Praėjusį ketvirtadienį Vilniuje praūžus galingai vasaros liūčiai, bendrovės „Grinda“ miesto avarinė tarnyba per parą gavo daugiau kaip 500 gyventojų pranešimų, užfiksuota 200 avarinių situacijų sostinės gatvėse, gyvenamųjų namų teritorijose ir pastatuose. „Grinda“ skaičiuoja, kad avarijų likvidavimo išlaidos sieks apie 15 tūkst. eurų. Pasak jos vadovo Kęstučio Vaicekiūčio, daugėjant pranešimų, buvo mobilizuota beveik 100 bendrovės darbuotojų. Iš viso nelaimės padarinius likvidavo 20 ekipažų, dirbo apie 30 technikos vienetų.


Apie tai skaitykite publikacijoje „Ekstremali situacija gamtai ir žmonėms“.


„Savaitė“: vedę vyrai pasirinko tarnystę


Po visą Lietuvą nudžiuginusio įvykio, kai Vokietijos diplomatiniame archyve profesorius Liudas Mažylis rado 1918 m. vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Akto originalą, praėjo daugiau kaip trys mėnesiai. Triumfo fanfaros aptilo, politologijos dėstytojas gyvena įprastą gyvenimą, džiaugiasi neseniai gimusiu anūku ir tvirtina, kad ieškoti Akto originalo jį paakino anaiptol ne žadėtas reklaminis milijonas eurų, o kolekcininko azartas.


Į susitikimą Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto rūmuose L. Mažylis atkako dviračiu. Tai įprasta jo susisiekimo priemonė ir apskritai, pasak kolegų, Liudas – šiek tiek keistuolis, bet labai geraširdis, smalsus ir įdomus žmogus, mėgstantis keliones, gamtą, džiazą, be to, aistringas pašto ženklų ir senovinių atvirukų rinkėjas. Valstybės dienos išvakarėse rūpėjo dar kartą pakalbinti profesorių apie tai, kaip jam pavyko rasti taip ilgai nesėkmingai ieškotą valstybės atkūrimo datą patvirtinančio Akto originalą.


Interviu su profesoriumi - „Liudas Mažylis: „Valstybės relikvijos pinigais nematuojamos“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 19 (2024)

    Savaitė - Nr.: 19 (2024)



Daugiau >>