ŠMSM atstovas: planavome mokyklas pradėti atverti vasarį, tačiau galimai teks laukti pavasario

ŠMSM atstovas: planavome mokyklas pradėti atverti vasarį, tačiau galimai teks laukti pavasario


Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) Švietimo kokybės ir regioninės politikos direktorius Aidas Aldakauskas teigia, kad optimistinis ministerijos planas buvo jau nuo vasario mėnesio mokyklose laipsniškai atnaujinti tiesioginį mokymą. Visgi ministerijos atstovas pripažįsta, kad, atsižvelgiant į ekspertų prognozes, tikėtina, jog mokiniai į mokyklas sugrįš tik pavasarį.


„Jeigu nebūtų keičiamas visas kompleksas priemonių, kuris dabar yra, dėl karantino ribojimų: judėjimo tarp savivaldybių, nuotolinio mokymo, tai ekspertai mato 25 proc. per savaitę kritimą žemyn, labai spartų, kaip ir kilimas buvo. Bet esant tokiam kritimo pagreičiui, pasiekti apie 200 ir mažiau atvejų per dieną yra realu kovo pirmomis dienomis, jeigu niekas nemaišytų“, – Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje pirmadienį teigė A. Aldakauskas.


„Tai reiškia, kad ties 200  ir mažiau atvejų jau yra pajėgiama kontroliuoti situaciją, išsiaiškinant visus kontaktus. Tai, kas buvo daroma rugsėjo, spalio mėnesiais“, – pridūrė jis.


Ministerijos atstovas neslėpė, kad, visų pirma, buvo tikėtasi pradinukams, priešmokyklinukams ir abiturientams pradėti grįžti prie kontaktinio mokymo nuo vasario mėnesio, tačiau, pasak jo, Sveikatos apsaugos ministerijos prognozės nėra tokios optimistinės.

REKLAMA


„Deja, tai, ką pateikia Sveikatos apsaugos ministerija, dabar matome dviejų savaičių slinktį maždaug nuo vasario vidurio, bet yra labiau atkreipiamas dėmesys į rodiklius. Jeigu rodikliai blogės, tai ši data gali pasislinkti kovo 1 dienos link ir dar toliau. Pavyzdžiui, ekspertai prognozuoja, kad atleidžiant ribojimus tas pagreitis sumažėtų perpus, iki 10 proc. kritimas liktų, tai reikiamą rezultatą, 200 atvejų ir mažiau per dieną, galima pasiekti tik gegužės mėnesį“, – teigė A. Aldakauskas.


„Prognozės yra gana sudėtingos, pagal tai, kokią situaciją mes turime. Noro yra daug, bet ekspertai mato, kad švietimas yra vienas tų veiksnių, kuris sąlygoja plitimą labiausiai“, – pridūrė jis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)