Patvirtintos 2021 m. priėmimo į profesinio mokymo įstaigas datos: durys stojantiesiems atsiveria jau vasario 3 d.

Patvirtintos 2021 m. priėmimo į profesinio mokymo įstaigas datos: durys stojantiesiems atsiveria jau vasario 3 d.


Vasario 3-iąją prasideda priėmimo į profesines mokyklas žiemos etapas. Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė patvirtino 2021 m. bendrojo priėmimo į formaliojo profesinio mokymo programas terminus.


„Įvertinę pernai išplėstas priėmimo ribas, kai stojantieji galėjo į profesines mokyklas ateiti beveik visus metus, kada jiems patogiau, šiemet šią praktiką tęsiame. Priėmimas prasideda jau vasarį, tad įgyti rinkoje paklausaus amato iš karto gali ateiti ir jaunuoliai, kurie rudenį įstojo į aukštąsias mokyklas, bet per pirmąjį semestrą suprato, kad jų vieta kitur“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė.


Kaip ir pernai, 2021 m. priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyks du kartus: žiemą ir vasarą. O likus laisvų vietų, į jas bus galima stoti ir prasidėjus mokslo metams.


Pagrindinio priėmimo žiemos etapas vyks vasario 3–15 d., mokymo sutartis su pakviestaisiais profesinio mokymo įstaigos sudarys vasario 18–19 d.


Pagrindinio priėmimo vasaros etapas bus surengtas birželio 1 – rugpjūčio 6 dienomis, mokymosi sutartys sudaromos rugpjūčio 11–16 d.

REKLAMA


Papildomas priėmimas bus organizuojamas rugpjūčio 18–25 d., o mokymosi sutartys pasirašomos rugpjūčio 30–31 d.


Likus laisvų vietų, priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyks ir jau prasidėjus mokymo procesui – rugsėjo 6 – lapkričio 30 d.


Bendrasis priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vykdomas centralizuotai internetu – per LAMA BPO priėmimo sistemą.


Preliminarius priėmimo į profesines mokyklas skaičius numatoma patvirtinti artimiausiu metu. Planuojama, kad priėmimo planas išliks toks pats kaip pernai – 20,6 tūkst. vietų.


Bendrasis priėmimas į profesinio mokymo įstaigas 2020 m. sulaukė itin didelio stojančiųjų dėmesio. Iš viso įgyti rinkoje paklausaus amato žinių panoro 20,6 tūkst. asmenų. 2020 m. rezultatai buvo geriausi nuo 2017 m., kai startavo bendrojo priėmimo į profesines mokyklas sistema.


2020 m. pirmą kartą sudaryta galimybe įgyti pirminių profesijos įgūdžių dar besimokant mokykloje pasinaudojo apie pusė tūkstančio vyresniųjų klasių bendrojo ugdymo mokyklų mokinių.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)