G. Paluckas: „valstiečiai“ supriešino visuomenę ir įvėlė politikus į asmeninius konfliktus

G. Paluckas: „valstiečiai“ supriešino visuomenę ir įvėlė politikus į asmeninius konfliktus


„Valstiečiai“ per trejus buvimo valdžioje metus supriešino ištisas visuomenės grupes, o politikus įvėlė į asmeninius politinius ginčus, sako Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas. Kartu, komentuodamas premjero Sauliaus Skvernelio konservatoriams pasiųstus kaltinimus esant „antivalstybine“ partija, politikas teigė manąs, kad bent jau politinio bendravimo atžvilgiu Lietuva išgyvena regresą.


„Kalbant apie progresą ar regresą, aš manau, kad einame atgal. Anksčiau yra buvę įvairiausių apsižodžiavimų ir netgi įžeidimų yra buvę, bet taip pat yra buvę ir viešų atsiprašymų“, – „Žinių radijui“ kalbėjo G. Paluckas.


Pasak jo, senosios kartos politikų bendravimas buvo kur kas pagarbesnis.


„Žodžiai, šnekant apie oponentus, buvo renkami. Šiandien aš matau siekį sumenkinti, sugniuždyti, pažeminti savo politinius oponentus asmeniškai, bet ne jų idėjas“, – samprotavo LSDP pirmininkas, pridurdamas, kad neetiškas politikų tarpusavio bendravimo tonas prisideda skaldant visuomenę.

REKLAMA


Socialdemokrato įsitikinimu, prie visuomenės priešinimo labiausiai prisidėjo „valstiečiai“, į valdžią atėję 2016 m.


„Valstiečiai atvirai atėjo su labai aiškia programa griauti viską, kas buvo iki šiol – nes viskas pasak „valstiečių“ buvo blogai, visos tradicinės partijos viską darė blogai, o mes viską padarysime gerai. Su tokiu karingu, skaldančiu, skaidančiu ir trupinančiu naratyvu, su tokia bendravimo forma jie atėję pasiekė labai daug. Jie supriešino ištisas visuomenės grupes, kai kuriuos politinius oponentus privertė – aš nekalbu apie mus – bendrauti tokia pačia forma ir tokiu pačiu stiliumi, siekiant politinių dividendų“, – teigė G. Paluckas. Jo manymu, aštri retorika ir abipusiai politikų kaltinimai galiausiai išbalansuoja visą visuomenę.


„Mėtymasis įvairiais apibūdinimais tiesiog išbalansuoja visą visuomenę ir naudos tikrai niekam neduoda“, – apibendrino politikas.


2019 m. pabaigoje S. Skvernelis interviu portalui tv3.lt Tėvynės sąjungą – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partiją pavadino antivalstybine. Jis tvirtino, kad ši politinė jėga veikia prieš Lietuvą.

REKLAMA


„Jūs pasakykite, kada ji veikė už valstybę? Ji daro visus žingsnius, kurie galiausiai nukreipti prieš mūsų valstybę arba visuomenę. Žmonės buvo skurdinami, buvo įvairūs sprendimai, kurie finansinę naštą užkrovė ne vienam dešimtmečiui į priekį, padaryti nesuprantami sprendimai“, – kalbėjo tv3.lt portalui S. Skvernelis.


Į šiuos kaltinimus sureagavus konservatorių lyderiams, „valstiečių“ pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigė, kad premjero vietoje būtų buvęs dar griežtesnis.


„Aš būsiu dar griežtesnis už Saulių Skvernelį ir pasakysiu, kad tie jaunieji konservatoriai iš viso yra niekas – jie yra beviltiški. O vyresnieji konservatoriai patys turėtų atsiprašinėti, o ne Saulius ar aš. Jie turėtų atsiprašyti žmonių, kuriuos realiai apvogė“, – portalui lrytas.lt teigė valstiečių vedlys R. Karbauskis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)