A. Dulkys: pastebimi pirmieji situacijos stabilizacijos požymiai

A. Dulkys: pastebimi pirmieji situacijos stabilizacijos požymiai


Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad, panašu, jog Vėlinių efektas, dėl kurio buvo nuogąstaujama, neįvyko. Ministras atkreipia dėmesį, kad kol kas dar negalima teigti, jog epidemiologinė situacija šalyje stabilizavosi, tačiau, pasak jo, yra pastebimos pirmosios teigiamos tendencijos.


„Panašu, kad tas Vėlinių efektas, dėl kurio mes pergyvenome ir kuris buvo pakankamai pagrįstas, jis neįvyko. Tai reiškia, kad žmonės ilgojo savaitgalio metu elgėsi tikrai labai sąmoningai ir atsakingai“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Dulkys.


Nors ministras teigia kol kas negalįs pasakyti, kad epidemiologinė situacija šalyje stabilizavosi, tačiau, pasak jo, yra pastebimos teigiamos tendencijos.


„Tikrai yra tokių pirmų požymių, kad situacija gali stabilizuotis, tačiau turime dar gerą savaitę pasižiūrėti į skaičių dinamiką, nes vaikai vėl grįš į mokyklas. Žiūrėsime, kokių turėsime ar neturėsime papildomų pasekmių“, – pažymėjo A. Dulkys.

REKLAMA


Galutinį sprendimą dėl Galimybių paso taikymo vaikams nuo 12 metų trečiadienį priims Vyriausybė


A. Dulkys teigia, kad Vyriausybė ketina trečiadienį priimti sprendimą dėl Galimybių paso taikymo vaikams nuo 12 metų.


„Šis klausimas buvo Vyriausybės pasitarimo stadijoje, o kaip nutarimas, kaip galutinis sprendinys jis yra numatomas svarstyti šio trečiadienio Vyriausybės darbotvarkėje“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Dulkys.


„Yra nustatytas sąrašas išimčių, kur nereikia Galimybių paso. Tai šių sąrašų Vyriausybė peržiūrėti nesiruošia“, – taip pat sakė ministras.


Galimybių pasą vaikams nuo 12 metų, pasak ministro, siūloma taikyti nuo gruodžio 28 d. Vis dėlto, pasak ministro, galutinis sprendimas bus priimtas Vyriausybės posėdyje.


Pirmadienį prie Vyriausybės rūmų susirinkusios basos mamos protestavo prieš Galimybių paso įvedimą vaikams nuo 12-os metų. Anot jų, Galimybių paso įvedimas diskriminuotų dalį vaikų, sukeltų psichologinių problemų ypač jautriai paauglių amžiaus grupei.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)