6 intymumo rūšys: kaip sustiprinti santykius?

6 intymumo rūšys: kaip sustiprinti santykius?


Intymumas - tai jausmas, kai santykiuose esi artimas kitam asmeniui ir jauti stiprų emocinį ryšį. Intymiems santykiams kurti ir palaikyti reikia pastangų, nes žmonės auga ir keičiasi. Yra įvairių intymumo rūšių, įskaitant emocinį intymumą, intelektinį intymumą, seksualinį intymumą, dvasinį intymumą, patyriminį intymumą ir fizinį intymumą. Taigi, yra ir šeši būdai, kaip sustiprinti intymumą santykiuose.


Emocinis intymumas


Emocinis intymumas gali būti apibrėžiamas kaip leidimas sau užmegzti gilesnį ryšį su partneriu, atliekant veiksmus, kuriais išreiškiami jausmai, pažeidžiamumas ir pasitikėjimas. Jei gerai jausitės, visa kita seks paskui – ką sakote ir kaip elgiatės su savo partneriu. Todėl svarbu suprasti savo emocijas, kad galėtumėte kartu kalbėtis apie sudėtingesnius jausmus.


Emocinis intymumas stiprina ir seksualinį ryšį. Pagalvokite apie tai: ne visada abu partneriai vienu metu jaučia norą mylėtis. Parodykite dėmesį ir geranoriškumą, pavyzdžiui, jei jūsų partneris yra pernelyg pavargęs, pasiūlykite švelnų masažą su kvapniaisiais aliejais. Tai jam sužadins pojūčius ir sumažins stresą. Tikrasis bendravimas įvyksta tada, kai gebate išgirsti žmogų, išklausyti jį, suprasti, o tada, atsižvelgiant į elgesį, galite veikti pagal išreikštus poreikius.

REKLAMA


Intelektinis intymumas


Intelektualinis artumas - tai dalijimasis viskuo, ką galvojate ir kas esate viduje. Intelektinis intymumas gali būti jūsų viltys, svajonės, baimės ir patirtis. Kai du žmonės stimuliuoja ir turtina vienas kito protą, kad meilės aplinka būtų stabili ir sveika, tai reiškia, kad santykiai pasižymi dideliu intelektinio intymumo lygiu. Apskritai kuo daugiau kalbėsitės, tuo daugiau sluoksnių apie kitą žmogų atskleisite.


Žmones paprastai traukia ir sieja kiti, kurie turi tokį patį požiūrį kaip ir jie. Puikus intelektualių intymių santykių pavyzdys yra poros, kurios turi tą patį hobį, užsiėmimą, aistrą ar pomėgį. Jei jūsų įsivaizdavimas apie smagiai praleistą laiką neatitinka partnerio, paieškokite veiklos, kuri patiktų abiem. Tai leis mėgautis vienas kito draugija. Būtent per intelektinį intymumą pora tampa draugais ir užmezga ryšius ne tik fizinio ar seksualinio ryšio dėka.


Seksualinis intymumas


Intymūs seksualiniai santykiai reikalauja pasitikėjimo ir pažeidžiamumo vienas kito atžvilgiu. Tai leidžia būti nuoširdžiam su partneriu nebijant pasmerkimo už tai, ką pasakysite ar ko paprašysite. Pirmiausia, sužinokite, kas jus jaudina. Tai padės partneriui atvirai išreikšti, ko norite. Savo ruožtu sukursite saugią erdvę, kurioje jis galės padaryti tą patį.

REKLAMA


Papasakokite vienas kitam savo paslaptis. Galbūt visada norėjote išmėginti BDSM sekso metu? Dėl įvairių priežasčių daugelis iš mūsų gali jaustis, kad esame tik tam, kad partneris patirtų malonumą. Priimkite faktą, kad turite tokią pat teisę į malonumą kaip ir visi kiti. Leiskite sau iš tikrųjų mėgautis seksu su partneriu, kitu atveju galite nejučiomis nutolti nuo jo. Priemonių, padedančių įgyvendinti seksualinius troškimus, galite rasti https://www.fantazijos.lt/bdsm-fetish/.


Dvasinis intymumas


Žmonės, kuriuos sieja dvasiniai ryšiai, dalijasi panašiomis vertybėmis ir įsitikinimais apie tai, kas jiems svarbu, ir jaučiasi patogiai būdami savimi. Galite pastebėti, kad jus su partneriu sieja ta pati filosofija apie gyvenimą. Dažnai tai įvardijama kaip santykių pamatas. Ištikus bet kokiems sunkumams, bendri įsitikinimai padeda įveikti juos ir išlaikyti santykius.


Kai du žmonės susitinka, patys santykiai tampa trečiuoju subjektu. Po to, kai santykiai pasiekia šešių mėnesių ribą (apytiksliai), asmenys yra linkę įeiti į rutiną ir nustoja skirti tiek daug dėmesio patiems santykiams. Galite manyti, kad vien dėl to, jog esate kartu, santykiai įgauna pagreitį. Deja, taip santykiai neveikia. Jei sunku atrasti laiko vienas kitam, apsvarstykite galimybę daugiau bendrai sieti savo rutinas.


Patyriminis intymumas


Pagrindinės gyvenimo patirtys yra gimimai, mirtys, svarbūs įvykiai, pirmieji ir paskutiniai gyvenimo įvykiai, pasiekimai ir pralaimėjimai. Patyriminis intymumas plėtojamas juos išgyvenant kartu - tiek kasdienius, tiek vieną kartą gyvenime pasitaikiusius, kurie sukuria mūsų istoriją. Tai apima ne tik pozityvias, bet ir neigiamas emocijas. Dalijimasis jomis palengvina išgyvenimą.



Susitelkite į teigiamas patirtas situacijas kartu. Jie atkreipia dėmesį į tai, kas jūsų santykiuose yra gerai, o tai pagilina poros intymumą. Kai aptariate smagią patirtį, kurią išgyvenote kartu, arba ką nors juokingo, ką matėte, tai padeda jums grįžti į tą laiką, nes prisimenate su tuo įvykiu susijusias emocijas. Kai prisimenate malonius išgyvenimus, kuriuos patyrėte, susigrąžinate kai kuriuos su tais išgyvenimais susijusius teigiamus jausmus.


Fizinis intymumas


Fizinis intymumas - tai prisilietimai. Romantiniuose santykiuose tai gali būti laikymasis už rankų, glamonės, bučiniai ir seksas. Prisilietimais galite perduoti žinutę, kad priimate partnerį ir kad jis jums rūpi - tai stipri emocinė nauda. Tai ypač svarbu tomis dienomis, kai partneris patiria stresą. Prisilietimais galite nuraminti jį ir išreikšti palaikymą.


Trokštate šiek tiek daugiau intymumo? Šiuolaikinio gyvenimo tempu renkamės greitą pasimylėjimą, kuris gali slopinti intymumą santykiuose. Stenkitės reguliariai skirti laiko kokybiškam seksui be jokių laiko apribojimų. Paįvairindami seksualinius santykius naujais žaislais, apranga ir fantazijomis labiau susikoncentruosite į vienas kitą bei į seksualinį potyrį.


Partnerių turinys.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)