Stebuklingas muzikos vakaras Šv. Kotrynos bažnyčioje

Stebuklingas muzikos vakaras Šv. Kotrynos bažnyčioje


Gitaristo ir kompozitoriaus iš Anglijos Peteris-Jackas Rainbirdas muzika žavi skirtingo amžiaus, pomėgių ir gyvenimo būdo žmones. Ji užburia ne tik vaikus, bet ir jų mamas, studentus, aktyvius verslo žmones bei jogos instruktorius. Kompozitoriaus atliekamais kūriniais žavėjosi ir Jungtinių Tautų būstinės darbuotojai Niujorke bei jo Didenybė Dalai Lama, kuriam jis grojo ne vieną kartą.


Paklaustas, kaip žmonės reaguoja į jo grojamą muziką, P.J.Rainbirdas atsako: „Vaikai visuomet yra tarsi skaidrus barometras. Jie klauso su nuostaba. Jie tyrinėja. Jie džiaugiasi. Jie šoka. Žmonės dalinasi pačiomis netikėčiausiomis savo gyvenimo istorijomis.


Daugelis pripažįsta, jog šią muziką klauso kas vakarą prieš miegą, kad nusiramintų ir atsipalaiduotų. Studentai pasakoja, kad be perstojo klausosi „Unravel“ kūrinių studijuodami. Mamos groja šią muziką vaikams nuraminti. Jogos mokytojai naudoja ją jogos užsiėmimuose. Jaučiuosi laimingas, kad „Unravel“ negali būti priskirtas jokiam konkrečiam žanrui ar demografinei kategorijai, kad mano muzika sulaukia atsako iš žmonių bet kuriame jų gyvenimo etape.“

REKLAMA


Šią užburiančią kūrybą ir gitaros garso tekmę galite išgirsti jau netrukus ir čia - Lietuvoje – spalio 13 dieną 18 val. Vilniuje, į Šv. Kotrynos bažnyčioje.


Lietuvos publikai P.J.Rainbirdas pristatys populiariausią savo instrumentinį albumą „Unravel“ ir keletą visiškai naujų savo kūrinių. „Unravel“ instrumentinio albumo muzika perneš klausytojus į stulbinantį garso ir tylos tyrinėjimą. Ji puikiai tinka giliam atsipalaidavimui ir nusiraminimui, meditacijai, jogai ar tiesiog buvimui čia ir dabar. Subtilios melodijos atspindi ramią gražios Britų Kolumbijos salos, kuriame buvo įrašytas albumas, dvasią.


Tai unikalus solo gitaristas, atliekantis savo sukurtą muziką, gimusią iš gamtos tėkmės ir įsiklausymo į ją. P.J.Rainbirdas groja senovine elektrine gitara ir unikaliais vienetiniais rankų gamybos pedalais, kurdamas sielą virpinančius garsus ir užburiančias melodijas. Pats kompozitorius ir atlikėjas savo subtilią, daugiasluoksne harmonija skambančią muziką apibūdina kaip garso tėkmę („Sound-Escape“).


P.J.Rainbirdas nuoširdžiai žavisi Lietuva ir nekantrauja šį šeštadienį susitikti su klausytojais Vilniuje. Jis sako, kad gyvas pasirodymas yra momentas, kai mes visi nuoširdžiai esame šioje akimirkoje. Ne praeityje, ne ateityje. Tiesiog čia ir dabar. Štai tuomet erdvėje pradeda vykti stebuklai – kiekvienam saviti ir unikalūs. Atvykite ir patys tuo įsitikinsite.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)