Indų ploviklis – įvairiems buities darbams

Indų ploviklis – įvairiems buities darbams


Skysto indų ploviklio rasime kiekvienuose namuose, net tuose, kuriuose įrengtos indaplovės. Beje, naudoti šią priemonę galima ne tik indams plauti.


Indų plovikliai gerai šalina riebalus nuo indų ir kriauklių, tačiau jų valomosios savybės gali būti neįtikėtinai naudingos visiems namams. Šios priemonės – švelnesnės nei kai kurios valyti skirtos cheminės priemonės.


Pašalinkite riebalų dėmes iš drabužių. Dėmės nuo salotų pagardų ant bliuzelės ar marškinėlių? Užpilkite truputį indų ploviklio ant dėmės, patrinkite rankomis ir nuplaukite vandeniu (šis būdas puikiai tinka ir dėmėms iš vyriškų marškinių apykaklių šalinti). Toks skystis tinka daugeliui audinių, juo galima skalbti net vilną ir šilką.


Išplaukite virtuvės ir vonios grindis. Įpilkite į kibirą su šiltu vandeniu šaukštą indų ploviklio ir turėsite puikią priemonę linoleumui ar keraminėms plytelėms plauti. Tačiau turėkite omenyje, kad indų ploviklis netinka parketui ir kitokioms medinėms grindims.


Nuvalykite lauko baldus. Įlašinkite indų ploviklio į dubenėlį su šiltu vandeniu ir šiuo tirpalu valykite plastikinius balkono ar vasarvietės stalus ir kėdes. Paskui nuplaukite švariu vandeniu.

REKLAMA


Grąžinkite spindesį papuošalams. Sumaišykite truputį indų ploviklio ir sodos vandens. Gazuoto vandens burbuliukai ištirpins nešvarumus ir padės plovimo priemonei patekti į visus tarpelius. Įsisenėjusiems nešvarumams valyti naudokite minkštą dantų šepetėlį.


Išvalykite šukas ir plaukų šepečius. Pamerkite juos į tirpalą, pagamintą iš kelių lašelių indų ploviklio ir šilto vandens. Paskui išvalykite nenaudojamu dantų šepetėliu ir nuskalaukite švariu vandeniu.


Naudokite skalbti rankomis. Jei baigėsi skalbiklis, naudokite indų ploviklį: įlašinkite šios priemonės į vonelę su vandeniu ir skalbkite.


Paspęskite spąstus vaisinėms muselėms. Įlašinkite tris lašus indo ploviklio į dubenėlį su vyno actu (jo kvapas privilioja vaisines museles). Dėl ploviklio skysčio paviršius taps klampus, todėl muselės įklimps ir negalės išsikapstyti.


Pašalinkite dėmes iš kiliminės dangos. Ištirpinkite šaukštą indų ploviklio 2 stiklinėse šilto vandens ir sudrėkinkite kilimo dėmę švariu baltu audeklu, sumirkytu šiame tirpale. Valykite tol, kol dėmė išnyks. Paskui patrinkite tą vietą šaltame vandenyje sumirkyta kempinėle ir nusausinkite švariu audeklu.

REKLAMA


Nuvalykite virtuvės spinteles. Jos, kaip indai ir maistui gaminti skirti įrankiai, gali apsinešti riebalais, kai ruošiate valgį. Įpilkite truputį indų ploviklio į purkštuvą su šiltu vandeniu ir apipurkškite spintelių paviršių. Tuomet patrinkite gerai išgręžtu drėgnu skudurėliu ir nušluostykite sausu.


Nuplaukite tepalų dėmes nuo betono. Jei pastebėjote tepalų dėmę ant betoninių garažo grindų, apibarstykite ją soda ir užpilkite indų ploviklio. Paskui patrinkite dėmę plastikiniu šepečiu ir palikite







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)