Organizacijų tyrimai – šiuolaikiškas įmonės stiprinimo įrankis

Organizacijų tyrimai – šiuolaikiškas įmonės stiprinimo įrankis


Kaip darbuotojų motyvaciją, įsitraukimą, lojalumą veikia įmonės struktūra, nusistovėjusios valdymo strategijos, darbo sąlygos ir santykiai? Kokie darbuotojų lūkesčiai, ir kaip jie vertina esamą situaciją darbovietėje? Atsakymai į šiuos klausimus didele dalimi lemia įmonės veiklos sėkmę, o juos atskleisti padeda organizacijų tyrimai.


Kokiu tikslu atliekami organizacijų tyrimai?


Vykdant organizacijų tyrimus, galima sužinoti, koks yra darbuotojų pasitenkinimas darbu, jų noras įsitraukti sprendžiant darbovietės problemas, kaip jie vertina organizacijos mikroklimatą, lyderystę, pokyčių valdymą, dėl kokių priežasčių vyksta darbuotojų kaita, kaip įmonės vertybės, darbo tvarkos bei naudojamos motyvacinės priemonės išpildo darbuotojų lūkesčius.


Remiantis šių tyrimų rezultatais, galima numatyti tikslingas ir efektyvias priemones, kurios pagerintų darbuotojų patirtį organizacijoje, kurtų stipresnę organizacinę kultūrą, didintų darbuotojų lojalumą ir įtrauktį.


Kokioms įmonėms reikia tyrimų?


Organizacijų tyrimus naudinga atlikti ir savo kultūrą įsivertinti įmonėms visuose savo veiklos etapuose. Dažnai tokie tyrimai atliekami, kai reikšmingai keičiasi įmonės struktūra, valdymas, po kitų svarbių pokyčių. Jeigu norima iš esmės atnaujinti įmonės mikroklimatą, tyrimo rezultatus ir rekomendacijas paprasčiau įgyvendinti kartu su diegiamais naujais vadybos metodais ar principais.

REKLAMA


Tokius tyrimus, kaip šiuolaikiškos vadybos įrankį, pasitelkia organizacijos, siekiančios kurti aukštos kokybės darbo sistemas. Tai yra tokias sistemas, kurios didina darbuotojų įgalinimą, žinias, įgūdžius, motyvuoja juos siekti geresnių rezultatų. Tokių organizacijų veikla grindžiama darbuotojų įtraukimu, įsipareigojimu ir įgalinimu, bet ne kontrole. Be to, aukštos kokybės darbo sistemų organizacijose iš darbuotojų tikimasi aukštų kompetencijų bei įgūdžių, įsitraukimo į organizacijos vystymą.


UNLOCK Employee Experience tyrimas


Šis tyrimas matuoja darbuotojų pasitenkinimą darbu, socialinėmis naudomis, darbuotojų įgalinimu organizacijoje, nuotoliniu ir hibridiniu darbu, jo sąlygomis, psichologinį saugumą ir mikroklimatą, lojalumą organizacijai ir darbuotojų rekomendacijos rodiklį eNPS, organizacijos įvairovę ir įtrauktį. Tyrimas taip pat leidžia geriau įvertinti, kokios yra organizacijoje planuojamų pokyčių sėkmės galimybės ir rizika.

REKLAMA


Galima pasirinkti šio tyrimo apimtį, matuojamas sritis, įtraukti savo klausimus. Apie šio testo atlikimą galite sužinoti daugiau informacijos.


Kam naudojamas tyrimas?


Employee Experience testu naudojasi organizacijų vadovai ir personalo vadovai ir pasitelkia jį šiose srityse:


· Organizacijos situacijos įvertinimas;
· Darbuotojų kaitos mažinimas;
· Organizacinių pokyčių planavimas;
· Organizacijos patrauklumo didinimas.

Apibendrinant, testas padeda įvertinti darbuotojų pasitenkinimą darbu ir jų įgalinimą, organizacijos mikroklimatą bei darbuotojų lojalumą organizacijai.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)