D. Trumpas teigia esąs pasirengęs perduoti valdžią, bet tikisi laimėti rinkimus

D. Trumpas teigia esąs pasirengęs perduoti valdžią, bet tikisi laimėti rinkimus


JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasirengęs perduoti valdžią, bet tikisi iškovoti pergalę lapkričio pradžioje įvyksiančiuose rinkimuose. Jis tai pareiškė ketvirtadienio vakarą per susitikimą su rinkėjais Majamyje (Floridos valstija), kurį transliavo televizijos kanalas NBC.


„Taikus valdžios perdavimas – aš tikrai to noriu. Bet aš nenoriu perduoti valdžios, kadangi noriu nugalėti“, - sakė Baltųjų rūmų šeimininkas.


Čia jis vėl užsipuolė savo politinius oponentus demokratus. „Jūs ir jie kalbate apie taikų valdžios perdavimą!.. Aš sugaišau pusketvirtų metų, gindamasis nuo šių maniakų“, - susierzinęs pareiškė D. Trumpas, kai diskusijos vedėja – NBC žurnalistė Savannah`a Guthrie – ėmė jį atkakliai klausinėti šia tema.


Anksčiau D. Trumpas neatmetė galimybės, kad Amerikos prezidento rinkimų baigtį gali nulemti tik šalies Aukščiausiasis teismas. Baltųjų rūmų šeimininkas pastaraisiais mėnesiais ne kartą kritikavo balsavimo paštu metodą, kurį demokratai siūlo plačiai taikyti per rinkimus dėl pandemijos. Šis būdas neleidžia tiksliai ir operatyviai susumuoti balsavimo rezultatų, įsitikinęs D. Trumpas. Jis aiškino turįs omenyje didžiulio klastojimo grėsmę.

REKLAMA


JAV prezidento rinkimai įvyks lapkričio 3 d.


D. Trumpas teigia neturįs didelių skolų Rusijos ir kitų šalių bankams


JAV prezidentas Donaldas Trumpas neigia pranešimus, kad jo šeimai priklausanti kompanija „Trump Organization“ gali turėti didelių skolų Rusijos ir kitų šalių bankams.


„Ne, aš nesu skolingas Rusijai pinigų. Tai vadinama hipoteka. Aš jums pranešiu, kam esu skolingas, kad ir kokia nedidelė suma būtų", - sakė jis ketvirtadienio vakarą per susitikimą su rinkėjais Majamyje (Floridos valstija), kurį tiesiogiai transliavo televizijos kanalas NBC. Baltųjų rūmų šeimininkas nepatikslino, iš ko jis gavo hipotekinių kreditų.


D. Trumpas pakomentavo anksčiau žiniasklaidoje pasirodžiusias publikacijas, kad jo šeimos kompanija turi 421 mln. dolerių skolų. „Tie skaičiai, kuriuos jie paskelbė, neteisingi“, - sakė JAV prezidentas. „Mano skolos labai, labai mažos“, - pabrėžė jis. „Ką reiškia tie 400 mln. dolerių palyginti su mano aktyvais?“ – pridūrė Amerikos vadovas.


D. Trumpo politiniai oponentai dar nuo praėjusių JAV prezidento rinkimų reikalauja, kad jis pateiktų mokesčių deklaracijas. Baltųjų rūmų šeimininkas įvairiomis dingstimis atsisako tai padaryti.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)