S. Skvernelis: tikiuosi, kad naują partiją pavyks įsteigti kitų metų pradžioje

S. Skvernelis: tikiuosi, kad naują partiją pavyks įsteigti kitų metų pradžioje


Pirmadienį opozicinei Demokratų frakcijai „Vardan Lietuvos“ pranešus apie naujos partijos kūrimą, ekspremjeras, frakcijos seniūnas Saulius Skvernelis viliasi, kad partiją pavyks įsteigti ateinančių metų pradžioje. Politikas akcentuoja, kad kuriama politinė jėga orientuosis į kairiosios pakraipos socialinę-ekonominę politiką bei puoselės tautines vertybes.


„Yra pakankamai daug politinių jėgų, kurios deklaruoja kairiąsias pažiūras, bet mūsų išskirtinis dalykas bus, kad mes vis dėlto akcentuojamės į kairios pakraipos socialinę-ekonominę politiką. Bet kalbant apie vertybinius pagrindus, apie valstybę, apie valstybės pagrindinius atributus, konstitucinius elementus, iš tikrųjų, esame tautinių pažiūrų, nacionalinės valstybės šalininkai“, – Seime žurnalistams teigė S. Skvernelis.


Politikas tiki, kad tikslas įkurti partiją bus įgyvendintas ateinančių metų pradžioje.


„Aš tikiu sėkme, kad mes įkursime politinę partiją, bet tai bus jau nebe šiais metais“, – Seime žurnalistams teigė S. Skvernelis.

REKLAMA


Todėl politikas tikino, kol kas nesidomėjęs, kokią valstybės dotaciją galėtų gauti naujai įsteigta politinė partija.


„Pinigai yra labai svarbu, bet aš tikrai ne vienu pavyzdžiu galiu patvirtinti, kad vis dar reikia džiaugtis, kad ne tik pinigai šalyje lemia politinių partijų arba politinių judėjimų sėkmę. Tai labai gerai iliustruoja savivaldos rinkimai: komitetai, atskiri merai, kurie tikrai minimalias išlaidas turėję sukūrė tikrai stiprius judėjimus ir laimėjo netgi ir merų rinkimus“.


„Taip kad pinigai yra svarbu, dotacija yra numatyta įstatyme, kokia ji bus, matysime tada, kada partiją įsteigsime, o kol kas pagrindinis dalykas yra žmonių noras. Iniciatyva, energija. Manau, čia yra varomoji jėga, o ne pinigai“, – pridūrė jis.


Rugsėjo pradžioje S. Skvernelis Martyno Mažvydo bibliotekoje pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos ir paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Kartu su ekspremjeru iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukė dar 9 nariai, o prie naujosios frakcijos prisijungė dar trys Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę parlamentarai.

REKLAMA


S. Skvernelis paskelbė apie partijos steigimą: ketina laikytis centro kairės pozicijos


Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovai pirmadienį pranešė steigią naują politinę partiją. Pasak frakcijos seniūno Sauliaus Skvernelio, steigiama partija bus centro kairės politinė jėga, jau turinti valstybės valdymo patirties.


„Kaip nauja frakcija Seime susikūrėme neseniai, tačiau iki šiol jaučiame žmonių palaikymą, sulaukiame daug kreipimųsi iš miestų ir regionų atstovų, kurie panašiai mato dabartinę sudėtingą situaciją Lietuvoje ir nori jungtis bendriems darbams. Partijos formatą matome kaip galimybę visiems susitelkti į platesnį ir stipresnį bendraminčių ratą“, - partijos steigimo iniciatorių pranešime teigia S. Skvernelis.


Tarp svarbiausių steigiamos partijos siekių – mažinti Lietuvoje skurdą, stiprinti šeimas ir šalies ekonomiką, pastarojoje srityje ypatingą dėmesį skiriant kokybiškų ir aukštą pridėtinę vertę kuriančių darbo vietų steigimui, taip pat efektyvinti valstybės valdymą, suteikiant daugiau teisių savivaldai ir sprendžiant šalyje esančias krizes, mažinti korupciją ir įgyvendinti žaliojo kurso politiką.


„Kuriame partiją siekdami tvaresnės ir labiau sutelktos visuomenės. Tam būtinas didesnis socialinis teisingumas, mažesnis atotrūkis tarp turtingųjų ir vargingai gyvenančių. Norime socialiai teisingesnės Lietuvos, su lygiomis galimybėmis visiems. Norime dirbančios ir užsidirbančios visuomenės, kurioje kiekvienas gali derinti darbą ir šeimą, turi sąlygas tobulėti, mokytis visą gyvenimą, o įvykus krizei atsiremia į bendruomenę ir kokybiškas paslaugas“, - steigiamos partijos siekius akcentuoja Seimo narys Linas Kukuraitis.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)