Tyrimas atskleidė: „Erasmus“ mainų programa sutvirtina studentų pozicijas darbo rinkoje

Tyrimas atskleidė: „Erasmus“ mainų programa sutvirtina studentų pozicijas darbo rinkoje


„Erasmus“ studijų mainų programa padėjo studentams pradėti savo karjerą ir greičiau susirasti darbą, rodo Europos Komisijos (EK) paskelbtos apklausos duomenys.


Tyrimas nustatė, kad daugiau nei 7 iš 10 respondentų mano, jog jų patirtis „Erasmus“ programoje padėjo tolesnei karjerai ir padėjo studentams susirasti pirmąjį darbą.


„Erasmus“ programos, leidžiančios europiečiams studijuoti, mokytis, dirbti ir savanoriauti užsienyje, duomenys buvo paskelbti likus vos kelioms dienoms iki Europos Parlamento (EP) rinkimų, kuriuose, rodo prognozės, prieš ES nusistačiusios jėgos gali pelnyti daug rinkėjų balsų.


Tyrime taip pat teigiama, kad 8 iš 10 respondentų rado darbą per pirmus 3 mėnesius po studijų baigimo.


Tyrime buvo apklausta iš viso beveik 77 tūkst. studentų iš daugiau nei 500 „Erasmus“ programoje dalyvaujančių mokslo įstaigų. 2014-2018 m. „Erasmus“ programoje dalyvavo iš viso per 2 mln. studentų ir dėstytojų.


„Erasmus“ programoje sudalyvavę studentai jaučiasi labiau pasirengę naujiems iššūkiams, turi geresnes karjero perspektyvas ir geriau žino apie kasdienę naudą, kurią jiems suteikia Europos Sąjunga“, - sakė ES švietimo komisaras Tiboras Navracsicsas. Pasak jo, programoje dalyvaujantys universitetai yra „geriau pasiruošę rengti studentus, atitinkančius darbo rinkos poreikius“.

REKLAMA


Tyrime taip pat užsiminta apie verslumo skatinimą – net trečdalis „Erasmus“ bendradarbiavimo projektuose dalyvavusių studentų įkūrė arba prisidėjo prie startuolių įkūrimo.


2019-aisiais „Erasmus“ programa Bendrijai kainuos 2,8 mlrd. eurų. Kitame ES 2021-2027 m. biudžete Komisija siūlo dvigubinti „Erasmus“ programos finansavimą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)