Prasideda „Vasara su knyga“

Prasideda „Vasara su knyga“


Antradienį daugelyje Lietuvos viešųjų bibliotekų prasidedančios akcijos „Knyga - vasaros desertas“ šūkis šįkart kviečia atrasti, kad knyga, kaip ir desertas, suteikia saldumo, naujų spalvų, atgaivina mintis ir veda į nuotykį.


Šeštą kartą organizuotos „Vasaros su knyga“ koordinatorė - Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka drauge su akcijos ambasadoriumi rašytoju Tomu Daugėla visiems iššūkio dalyviams linki skanaus deserto. Rašytojas tvirtina, kad kiekvienas, perskaitęs bent vieną knygą, kaip pagrindą garantuotai gauna fantazijos ir žodyną, o vaikus jis kviečia įsitikinti, kad skaityti galima ir dėl malonumo.


„Mokykloje ilgą laiką vasara ir knyga man atrodė visiškai nesuderinami dalykai - juk atostogos, kaip čia dabar skaitysi! Bet sykį supratęs, kad skaitymas teikia didžiulį malonumą ir skaityti galima dėl jo, ne tik dėl paraginimo iš šono, knyga man tapo nepamainomas vasaros atostogų desertas šalia ledų ir braškių“, - sako Tomas Dirgėla.

REKLAMA


Jau šeštą kartą Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų, mokyklų bibliotekų bei Lietuvos aklųjų bibliotekos kartu su Kultūros ministerija rengiama skaitymo akcija tęsis iki rugpjūčio 31 dienos.


Pasak pranešimo, priimti skaitymo iššūkį gali moksleiviai, jaunuoliai, šeimos su vaikais, dirbantieji, senjorai ar užsienyje gyvenantys lietuviai. Ypač kviečiami visi, turintys knygų skaitymą sunkinančią negalią.


Akcijos palaikymo komandoje yra virtuali biblioteka ELVIS. Ši informacinė sistema dėl ligos ar negalios negalintiems skaityti ir turintiems tai patvirtinantį dokumentą žmonėms suteikia prieigą prie įvairių garsinių knygų.


Dalyvauti skaitymo iššūkyje paprasta: galima kreiptis į savo biblioteką ir užsiregistruoti, arba registruotis savarankiškai svetainėje.


Pernai iššūkį priėmė 20 553 skaitytojai, buvo perskaitytos 93 035 knygos. Ši akcija - viena iš nacionalinės Skaitymo skatinimo programos 2019-2021 metų veiksmų plano priemonių.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)