„Lamborghini“ investuos 1,5 mlrd. eurų į automobilių elektrifikaciją

„Lamborghini“ investuos 1,5 mlrd. eurų į automobilių elektrifikaciją


Italijos sportinių automobilių gamintoja „Lamborghini“ antradienį prisijungė prie pasaulinių planų atsiriboti nuo iškastinio kuro ir pristatė planus investuoti 1,5 mlrd. eurų į savo prabangių automobilių elektrifikaciją.


Bendrovė, kuri priklauso „Volkswagen“ kontroliuojamai įmonei „Audi“, teigė, kad pirmieji hibridiniai automobiliai pasieks rinką 2023 m., o visi bendrovės automobilių modeliai bus elektrifikuoti iki 2024 m. pabaigos.


Tačiau vien elektra varomi modeliai nebus pristatyti iki antros šio dešimtmečio pusės, teigė „Lamborghini“.



Elektrifikacijos planai yra „būtini radikaliai kintančio pasaulio akivaizdoje“, sakoma generalinio direktoriaus Stephano Winkelmanno pranešime. „Mes norime prisidėti tęsdami poveikio aplinkai mažinimą“, – pridūrė jis, nurodydamas, kad investicijos į elektrifikaciją bus didžiausios bendrovės istorijoje.


„Lamborghini“ savo pirmąjį žingsnį į elektrifikacijos sferą žengė dar 2019 m., kai pristatė hibridinį „Sian“ superautomobilį, kuris per mažiau nei 2,8 sekundės gali pasiekti 110 km/h greitį. Šių automobilių kaina siekė 3 mln. eurų ir jų buvo pagaminta tik apie 60 vienetų.


Pasiturintys „Lamborghini“ klientai 2020 m. padėjo bendrovei vykdyti pelningą veiklą, nepaisant koronaviruso pandemijos, kuri itin stipriai paveikė visą automobilių pramonę.



Bendrovė pernai pardavė 7 430 automobilių, palyginti su rekordiniais 8 205 ankstesniais, 2019 m.


„Lamborghini“ koronaviruso krizės piko metu Italijoje turėjo 70-čiai dienų sustabdyti gamybą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>