Šeši patarimai, kaip teisingai įrengti prieškambarį

Šeši patarimai, kaip teisingai įrengti prieškambarį


Teisingas prieškambario įrengimas – puikaus šeimininkavimo namuose pavyzdys. Prieškambaris yra pirma arba paskutinė patalpa, kurią pamatote ir kurioje būnate prieš įeidami ir išeidami iš namų. Kitaip dar žinomas kaip koridorius, prieškambaris gali sukurti toną visiems namams, prie jų prisiderinti arba priešingai – būti pačia neskoningiausia patalpa visuose namuose. Kad taip neatsitiktų, štai šeši geri patarimai, kaip teisingai įrengti prieškambarį.


Keli svarbiausi akcentai


Prieškambaris nėra pilnavertis gyvenamasis kambarys, į jį nebūtina kreipti tokio didelio dėmesio, kaip į miegamąjį ar svetainę. Kai kurių prieškambario detalių svečiai niekada taip ir nepastebės, o ir jums per daug biudžeto į jį investuoti nereikėtų. Visgi, prieškambaris neturėtų tapti namų užkaboriu ar nemalonia patalpa. Jeigu yra galimybė, čia puikiai tiks įrengtos šildomos grindys, kadangi žiemos metu, tik nusiavus batus, per pėdas netrenks šaltukas, o pasitiks maloni šiluma. Taip pat čia nereikėtų niekuo užgriozdinti praėjimo, todėl gyvūnų kraikai, laidai ar panašūs dalykai neturėtų blokuoti praėjimo pro duris.

REKLAMA


Veidrodis


Veidrodis prieškambaryje yra būtinas. Taip pasakys kiekviena moteris. Tiesa, ir vyrui jis gali būti naudingas. Ne vien dėl jūsų išvaizdos, kad plaukai nebūtų susišiaušę, sagos ant marškinių nesusagstytos ar batai neužrišti, tačiau ir dėl pačios patalpos erdvumo ir praktiškumo įsirengti veidrodį yra geras sprendimas. Veidrodinis atspindys vizualiai padidina patalpą, toks jau to veidrodžio efektas. Vis dėlto per siaurame ar mažame prieškambaryje didelio veidrodžio nekabinkite, kadangi jis tiesiog neparodys viso vaizdo. Tokiu atveju rinkitės mažesnį sieninį variantą.


Neapkraukite patalpos


Prieškambaris turėtų būti lengva, „tranzitinė“ patalpa, pro kurią lengvai praeitumėte. Praėjimai turėtų būti kiek galima platesni, galvos aukštyje gerai būtų vengti lentynų ar kitų rakandų laikymo, kad nebūtų traumų. Apskritai ši patalpa neturėtų slėgti. Psichologai, tirdami interjero sprendimus, pastebėjo įdomų dalyką, susijusį su prieškambariu: iš 150 respondentų, beveik visiems į akis nekliuvo tai, jog koridorius buvo absoliučiai tuščias, bet užkliuvo tada, kai jame buvo pilna įvairiausių daiktų.

REKLAMA


Suoliukas, batų lentyna, kiti baldai


Baldų prieškambaryje reikia, bet nedaug. Kas tinka vadinamajame koridoriuje? Pradėkime nuo vienos kitos lentynėlės arba spintelės reikalingiausiems daiktams (batų ir drabužių priežiūros priemonės, pirštinių ar kepurių stalčius ir t.t.), taip pat vieta, kur būtų galima prisėsti. Tai gali būti suoliukas, minkštas, bet mažas fotelis. Aunantis batus tiek svečiams, tiek jums nesinori klauptis, daug geriau atsisėsti. Taip pat tinka ir kompaktiška batų lentyna bei kabykla. Baldus patartina pasirinkti pagal patalpos dydį, o nebūtinų dalykų prieškambaryje atsirasti neturėtų. Svetainėje b-a.eu prieškambario baldai parduodami geromis kainomis, todėl visad rasite iš ko pasirinkti.


Kilimėliai


Nepamirškite kilimėlio prie durų kojoms valyti, kad prieškambaris netaptų purviniausia namų vieta. Kilimėlį rinkitės pagal save, kadangi tai gali tapti jūsų išskirtinė namų detalė. Patariama rinktis lengvai valomą medžiagą bei beveik visiškai prie durų esantį plotą uždengiančius kilimėlius.


Prieškambaris turi papildyti likusį interjerą, o ne jį užgožti


Ši erdvė neturėtų būti per daug pompastiška. Tai turėtų būti jauki ir rami patalpa su mažai apkrautu interjeru, o ne labai „gyvas“ kambarys. Pasirinkite būtiniausius baldus, patieskite kilimėlius, pakabinkite veidrodį ir prieškambario įrengimas bus puikus!


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)