Pica kitaip: tešlos pagrindą keiskite Portabella grybu

Pica kitaip: tešlos pagrindą keiskite Portabella grybu


INGREDIENTAI:


60 g. sviesto;
3 česnako skiltelės;
4 Portabella grybai;
druskos, pipirų (pagal skonį);
alyvuogių aliejaus;
300 g. mažų pomidoriukų;
200 g. mocarelos sūrio;
sauja šviežių bazilikų;
1/4 puodelio balzaminio acto;
2 a.š. rudojo cukraus.


GAMINIMAS:


1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite labai smulkiai pjaustytus česnakus. Pagardinkite druska ir pipitais pagal skonį.


2. Portabella grybus nuplaukite ir išimkite kotelius. Grybų galvas iš abiejų pusių aptepkite sviesto ir česnakų tirpiniu. Sudėkite juos ant alyvuogių aliejumi apteptos skardos, kurioje kepsite grybus.


3. Pomidoriukus perpjaukite pusiau, o mocarelos sūrį supjaustykite gabaliukais. Į grybus dėkite pomidorus, sūrį ir apibarstykite smulkiai pjaustytais bazilikų lapeliais.


4. Dėkite grybus į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.


5. Dubenyje pakaitinkite balzaminį actą su ruduoju cukrumi. Kaitinkite, kol skystis taps sirupo konsistencijos.


6. Iškeptus grybus ištraukite iš orkaitės ir apšlakstykite juos balzaminio acto padažu.


Skanaus!