Grupė „MaNNazz“: „Muzika turi kelti žmogaus dvasią“

Grupė „MaNNazz“: „Muzika turi kelti žmogaus dvasią“


Birželio 5 d. magiškoje Šv.Kotrynos erdvėje pirmą kartą koncertą surengs nacionalinės Eurovizijos atrankos dalyviai – grupė „MaNNazz“. Apie šį išskirtinį koncertą ir pasiruošimą jam, mūsų skaitytojams sutiko papasakoti grupės vokalistė Kamilė Kielaitė Sienkievič.


– Kaip galėtumėte apibūdinti grupę „MaNNazz“? Kokią žinutę visuomenei skleidžiate savo muzikos pagalba?


– Muzika tai yra sielos vaistai, ir ją kuriame tam kad ji kažkam padėtų. Dabar muzikos industrija pilna kūrybos, kuri neturi jokio teigiamo poveikio. Mano nuomone, muzika turi kelti žmogaus dvasią, gydyti jo sielos žaizdas. Aš nesėdžiu ir nemąstau kokia muzika tai turėtų būti, aš ją tiesiog išgirstu, sugroju, po to studijoje pasikviečiam profesionalių muzikantų, ir tada tas kūrinys tampa gyva istorija.


– Kamile, kaip kilo mintis koncertuoti Šv. Kotrynos bažnyčioje? Kuo šis koncertas išsiskirs iš kitų „MaNNazz“ pasirodymų?


– Iš tiesų turiu labai gražią istoriją apie Kotrynos bažnyčia, mano draugė dizainerė Diana Nevedomskyte, prieš kokius du metus susapnavo sapną „Mačiau tave su balta suknele labai gražioje bažnyčioje, giedant“ - aš iškart supratau kad tai Kotrynos bažnyčia, nusiunčiau jai nuotrauką, ir paklausiau ar taip atrodė, sakė būtent šita bažnyčia. Nuo tada žinojau, kad vieną dieną taip ir įvyks. Tačiau buvome užsiėmę kitais darbais, albumo leidyba, paskui kelionėm, tada Eurovizija, be to padaryti koncertą Šv. Kotrynos bažnyčioje yra finansiškai sudėtinga. Mums užteko „Hopes“ turo, aplankėm gan dideles sales. Tačiau po Eurovizijos, į mus kreipėsi kompanija Arts Libera International, ir pasiūlė įgyvendinti šitą svajonę, ir žinoma mes sutikome.

REKLAMA


– Koncerte pasirodys ir kviestiniai svečiai, kodėl pasirinkote būtent juos?


– Pirmiausia pradėsiu nuo pianisto, kompozitoriaus Ryto Lingės, jis buvo pirmasis kurį pakviečiau, nes visai neseniai, kartu su juo sukūrėme labai gražią lyrišką programą „Gelmė šaukia gelmę“, jau turėjome keletą koncertų ir man net nereikėjo svarstyti, kad vienas iš svečių bus būtent Rytas, jis nuostabus pianistas, aš jau įsivaizduoju, kaip dailiai jis panaudos Kotrynos bažnyčioje stovintį fortepijoną, labai laukiu to. Tada pakviečiau jungtis kartu Kristiną Žaldokaitę ir jos brolį Rimantą Žaldoką, kartu su Rytu, mes atliksim keletą kūrinių iš naujos programos, ir mano didelis noras buvo sugiedoti vieną nuostabią giesmę, ją paskirsiu savo mamai, kurios deja, jau nebėra. Aš žinau jei ji būtų gyva, jai labai patiktų.


Dar viena labai nuostabi viešnia violončelininkė Elena Daunytė, kuri visai neseniai grojo su Andriaus Mamontovo orkestru, jos biografija labai spalvinga. Man ji tikras atradimas, kaip asmenybė, labai artima siela, esu be galo laiminga, kad šie puikūs žmonės paaukos savo laiką, dėl mūsų koncerto, ir ateis papuošti jį.

REKLAMA


– Ko gali tikėtis jūsų gerbėjai atvykę į koncertą?


– Tai bus išskirtinis koncertas, vien dėl vietos, aš labai rūpestingai dėlioju programą, ji bus šiek tiek ramesnė nei įprasta, daugiau įsiklausymo, daugiau erdvės garsams, dėl Šv. Kotrynos bažnyčioje esančios akustikos, nenaudosime būgnų, kad garsas būtų kuo švaresnis. Ir žinoma komanda, patys geriausi savo srities specialistai, gitaristas Rytis Taraila, klavišininkas Mindaugas Balčiūnas, pritariančiosios vokalistės Agnė Šiaulytė, Monika Austytė.


– Kokie artimiausi grupės „MaNNazz“ planai?


– Šiuo metu didžiausias dėmesys koncertui ir naujiems kūriniams kuriuos greitu metu išgirsite, taipogi, dizainerė, nuo kurios prasidėjo visa istorija, man siuva rūbus būtent šiam koncertui, juos pamatysite dar prieš koncertą.


Kviečiame praleisti magišką vakarą su grupe „MaNNazz“ jau birželio 5d. 19val. Šv. Kotrynos bažnyčioje.


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)