Kuo gardinti košę, kad ji patiktų visiems šeimos nariams

Kuo gardinti košę, kad ji patiktų visiems šeimos nariams


Maistingi, sveiki ir gardūs pusryčiai – puikus būdas ne tik pasirūpinti sveikatai palankia mityba, bet ir šeimos nariams ryte susiburti prie bendro stalo prieš išskubant į darbus bei ugdymo įstaigas. Ne paslaptis, kad ne visada šeimos pusryčiai atrodo idiliškai, mat nelengva sugalvoti tokių patiekalų, kurie būtų lengvai paruošiami ir dar atitiktų skirtingus tėvų ir vaikų skonius. Paradoksalu, bet tikru atradimu gali tapti „nuobodžioji“ pusryčių košė. Platus pagardų pasirinkimas bei žiupsnelis fantazijos atvers neribotas galimybes improvizuoti bei lengvai paruošti individualų skonį atitinkančius pusryčius kiekvienam šeimos nariui.


Kiekvieną dieną vis kita košė


Apdairu dar sekmadienį žinoti visos ateinančios savaitės pusryčių meniu. Itin plati kruopų bei dribsnių pasiūla užtikrina galimybes kiekvieną dieną virti vis skirtingą pusryčių košę. Sveikatai palankiais maisto produktais prekiaujančiame naudingame tinklapyje rasite labai įvairų kruopų ir košių asortimentą. Bus paprasta išsirinkti jau pamėgtą ekologiškų avižinių arba skirtingų grūdų dribsnių košę, o taip pat rasti ir dar neskanautų kruopų. Gal dar nesate ragavę malonų riešutinį poskonį turinčių bolivinių balandų? Taip pat tikrai verta išbandyti apetitą žadinančios geltonos spalvos sorų arba kukurūzų košę. Nekepinti grikiai gali tapti maloniu atradimu, nes jų skonis bei tekstūra yra gana skirtingi nuo įprastų kepintų grikių kruopų. Belieka apsispręsti, kuriomis savaitės dienomis virti puikiai pažįstamą, visų mėgstamą pusryčių košę, o kuriomis dienomis maloniai nustebinti namiškius naujais skoniais.

REKLAMA


Košės skonį lemia ne tik kruopos


Paprastai kiekvienuose namuose būna savos košės virimo taisyklės. Vienur įvairių grūdų dribsniai ruošiami tik su pienu, kitur pienas dalijamas perpus su vandeniu ar iš vis nenaudojama gyvūninės kilmės pieno. Įvairūs augaliniai gėrimai atveria dar daugiau galimybių skonių žaismui. Kokosų gėrimas be glitimo ir laktozės gali tapti puikiu pieno pakaitalu. Šlakelis ekologiško migdolų gėrimo arba kulinarijai skirto kremo įprastai avižinių dribsnių košei suteiks malonaus riešutinio prieskonio. Šie eksperimentai su augaliniais pieno pakaitalais nereikalauja nei daugiau laiko, nei ypatingo pasiruošimo, tačiau gali sukurti daug puikių skonių pusryčių dubenėlyje.


Viename puode – skirtingų skonių košė


Pusryčių košė gali tapti puikiu kompromisu, kai dalis šeimos narių mėgsta saldesnius skonius, o kitai daliai rytais norisi subtilesnių skonių. Tame pačiame puode virusią penkių grūdų košę skirtingai gardinkite jau įdėję į dubenėlį. Tėveliui gal puikiai pakaks košės paskaninimo druska ir gabalėliu sviesto. Savo ruožtu mažiesiems, tikėtina, labiau patiks mėgstamomis uogomis ar vaisiais papuošta košė. Beje, mažesni vaikai dažnai labiau mėgsta tuos patiekalus, kuriuos gaminant patys dalyvauja. Vargu, ar ryte norisi košės maišymą pavesti apsimiegojusiam mažyliui, tačiau visai paprasta jam patikėti košės pagardinimo užduotį. Pakaks ant stalo padėti kiekvieno šeimos nario mėgstamų vaisių, uogų, sėklų, riešutų ar kitų gardžių ir vertingų košės priedų. Tokiu būdu kiekvienas galės pats sukurti savo pusryčių košės variantą.

REKLAMA


Pirmenybė natūraliems saldikliams


Net jei namuose yra smaližių, kurie nuo pačio ryto nusiteikę smaguriauti, nesunku sugalvoti, kaip sukurti desertui prilygstančią sveiką pusryčių košę. Košės pasaldinimui rinkitės bananus ir kitus saldžius vaisius, medų, agavų ar klevų sirupą bei kitas cukraus alternatyvas. Šilauogės, avietės, braškės ir kitos šviežios ar šaldytos uogos gali tapti ne tik pagardu, bet ir apetitą žadinančiu dekoru. Beje, gaivių spalvų ir malonaus skonio liofilizuotos uogos bei vaisiai taip pat puikiai tinka kurti „desertinės“ košės įspūdžiui. Vaikų mėgstamais pabarstukais gali tapti ir mažiau ryškios, tačiau smagiai beriamos ir skaniai kramsnojamos migdolų riekelės, saulėgrąžų, sezamų ar moliūgų sėklos.


Šeimos rytai bus kur kas sklandesni ir smagesni turint nedidelių širdžiai mielų ritualų. Tereikia įdėti visai nedaug pastangų, kad prie bendro šeimos stalo suvalgytas maistingos pusryčių košės dubenėlis taptų energijos ir geros nuotaikos užtaisu visai dienai.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 19 (2024)

    Savaitė - Nr.: 19 (2024)



Daugiau >>