70 Jungtinės Karalystės įmonių pradeda bandyti keturių darbo dienų savaitę: atlyginimo nemažins

70 Jungtinės Karalystės įmonių pradeda bandyti keturių darbo dienų savaitę: atlyginimo nemažins


Daugiau nei 3 tūkst. 70-ies Jungtinės Karalystės (JK) įmonių darbuotojų pradės keturių darbo dienų savaitę neprarandant atlyginimo. Šešis mėnesius truksiantį bandomąjį laikotarpį organizatoriai vadina didžiausiu pasaulyje tokiu keturių darbo dienų savaitės bandomuoju projektu.


Dalyvaujančios įmonės mokės darbuotojams 100 proc. atlyginimo už 80 proc. darbo laiko mainais į įsipareigojimą išlaikyti bent 100 proc. našumo. Bandymą organizuoja „4 Day Week Global“, bendradarbiaudama su ekspertų centru „Autonomy“, „4 Day Week UK Campaign“ ir Kembridžo bei Oksfordo universitetų ir Bostono koledžo mokslininkais.


Dalyvaujančios įmonės teikia produktus ir paslaugas nuo švietimo iki konsultavimo darbo vietose. Tyrėjai dirbs su kiekviena dalyvaujančia organizacija, siekdami įvertinti poveikį produktyvumui ir darbuotojų gerovei, taip pat poveikį aplinkai ir lyčių lygybei. „4 Day Week Global“ generalinis direktorius Joe O'Connoras sakė, kad JK pirmauja pasauliui svarstant apie keturių dienų darbo savaitės įvedimą. „Po pandemijos vis daugiau ir daugiau įmonių pripažįsta, kad nauja konkurencijos fronto linija yra gyvenimo kokybė, o sutrumpintas darbo laikas, orientuotas į rezultatus, yra priemonė, suteikianti joms konkurencinį pranašumą“.

REKLAMA


Bostono koledžo sociologijos profesorė Juliet Schor ir vadovaujanti bandomojo projekto tyrėja sakė: „Analizuosime, kaip darbuotojai reaguoja į papildomą laisvą dieną, atsižvelgiant į stresą ir perdegimą, pasitenkinimą darbu ir gyvenimu, sveikatą, miegą, energiją, keliones ir daugelį kitų gyvenimo aspektų. Keturių dienų savaitė paprastai laikoma trigubų dividendų politika – pagalba darbuotojams, įmonėms ir klimatui. Mūsų tyrimas visa tai nagrinės“.


Tyrime dalyvaujančio „Charity Bank“ generalinis direktorius Edas Siegelis sakė: „Mes jau seniai esame lankstaus darbo čempionai, tačiau pandemija tikrai perkėlė tikslus šiuo klausimu. Perėjimą prie keturių darbo dienų savaitės „Charity Bank“ laiko natūraliu kitu žingsniu. Esame įsitikinę, kad keturių darbo dienų savaitė be jokių atlyginimo ar išmokų pokyčių sukurs laimingesnę darbo jėgą ir turės tokį patį teigiamą poveikį verslo produktyvumui, klientų patirčiai ir mūsų socialinei misijai“.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)