E. Muskas: „Twitter“ sandorio nebus, kol nebus atsakymo dėl fiktyvių paskyrų

E. Muskas: „Twitter“ sandorio nebus, kol nebus atsakymo dėl fiktyvių paskyrų


Milijardierius Elonas Muskas antradienį pareiškė, kad „Twitter“ pirkimas neįvyks, jei jam nebus suteikta garantijų dėl botų, kurie, jo teigimu, kenkia platformai, taip dar labiau komplikuodamas savo ir taip aštrų pasiūlymą dėl socialinės žiniasklaidos milžinės.


„SpaceX“ ir „Tesla“ vadovas E. Muskas šiuo metu „Forbes“ yra įvardijamas kaip turtingiausias pasaulio žmogus, jo turtas siekia apie 230 mlrd. dolerių, kurių didžiąją dalį sudaro „Tesla“ akcijos.


Savo šalininkų laikomas įprastų normų laužymo genijumi, o kritikų – neprognozuojamu ir apsėstu didybės manijos, E. Muskas balandį nustebino daugelį investuotojų pranešdamas, kad nori įsigyti „Twitter“.


Tačiau jo 44 mlrd. dolerių vertės pasiūlymas už „Twitter“ dabar yra „laikinai sustabdytas“, nes kilo abejonių dėl socialinės žiniasklaidos bendrovės vertinimų, susijusių su netikrų paskyrų, arba „botų“, skaičiumi.


„Vakar „Twitter“ generalinis direktorius viešai atsisakė parodyti įrodymus apie <5 proc. (kad platformoje netikrų paskyrų yra mažiau nei 5 proc.)“, – tviteryje rašė E. Muskas, šiame socialiniame tinkle turintis beveik 94 mln. sekėjų. – Kol jis to nepadarys, šis sandoris negali judėti į priekį“.


„Twitter“ vykdomasis direktorius Paragas Agrawalis sakė, kad platforma kasdien pašalina daugiau nei pusę milijono iš pažiūros fiktyvių paskyrų dažniausiai dar iki joms pasirodant viešumoje, ir kas savaitę užrakina milijonus paskyrų, kurios nepraeina patikrų siekiant įsitikinti, kad jas valdo žmonės, o ne programinė įranga.


Vidinės priemonės rodo, kad mažiau nei penki procentai bet kurią dieną veikiančių „Twitter“ paskyrų yra šiukšlės, tačiau šios analizės negalima pakartoti išoriškai, nes reikia saugoti vartotojų duomenis, teigė P. Agrawalis.


E. Muskas, teigiantis, kad botai kenkia „Twitter“ ir kad, jei jam priklausytų ši platforma, jis prioritetu laikytų atsikratymą jais, į P. Agrawalio tviterio žinutę atsakė išmatų krūvelės emodžiu.


„Tai iš kur reklamos pirkėjams žinoti, ką jie gauna už savo pinigus?“ – paskui parašė E. Muskas apie būtinybę įrodyti, kad „Twitter“ naudotojai yra tikri žmonės. – Tai labai svarbu „Twitter“ finansinei būklei“.


P. Agrawalis tvirtino, kad procesas, naudojamas siekiant nustatyti, kiek paskyrų yra botai, buvo atskleistas E. Muskui.


„Panašu, kad šiukšlių ir botų problema eina į viešumą ir dėl to „Twitter“ sandoris tampa keblus“, – investicinės bendrovės „Wedbush“ analitikas Danas Ivesas teigė pranešime investuotojams. – Galiausiai apie botų problemą sužinojo visi iki Niujorko taksistų imtinai ir dabar viskas atrodo kaip pasiteisinimas, kad „šuo suėdė namų darbus“, taip bandant išsisukti nuo sandorio arba sumažinti kainą“.


E. Muskas teigė, kad jį paskatino noras užtikrinti žodžio laisvę ir padidinti pelningumą interneto svetainėje, kuri yra labai įtakinga, bet kuriai sunkiai sekasi pasiekti pelningo augimo. Jis taip pat yra pasisakęs už draudimo buvusiam prezidentui Donaldui Trumpui naudotis platforma panaikinimą. 2021 metų sausį šis buvo pašalintas iš platformos tuoj po to, kai jo pastangos paneigti pralaimėjimą rinkimuose lėmė sausio 6 dienos JAV Kapitolijaus šturmą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)