Plikų sienų populiarumą keičia pirkėjų noras įsikelti į jau įrengtą butą

Plikų sienų populiarumą keičia pirkėjų noras įsikelti į jau įrengtą butą


Galimybė buto apdailos išlaidas finansuoti gaunama būsto paskola, visos apdailos darbų garantijos iš vieno rangovo ir, be abejo, mažesnės laiko sąnaudos – pagrindinės priežastys, kodėl pirkėjai vis dažniau nusprendžia įsigyti būstą su visa apdaila, o ne plikomis sienomis.


Nekilnojamojo turto ekspertai skaičiuoja, kad butų su visa apdaila pardavimai kasmet auga – įmonės „Eika“ duomenimis, šiemet butų visa apdaila įsigyjama 5 proc. daugiau nei 2018 m. ir tai sudaro apie ketvirtadalį visų įmonės pardavimų. Iš 100 parduodamų butų vidutiniškai 20–25 parduodami su visa apdaila. Daugiausiai butų su apdaila įsigyjama Žirmūnuose ir Pilaitėje plėtojamuose projektuose.


Visą buto apdailą sudaro grindų, sienų, lubų, palangių, vonios kambario su visa santechnika įrengimas, taip pat įmontuoti šviestuvai, jungikliai, virtuvės baldai ir įranga, pavyzdžiui, šaldytuvas, viryklė, kriauklė, gartraukis. Prieš įsigydami butą pirkėjai kartu su interjero dizaineriu gali pasirinkti iš siūlomų medžiagų variantų, spalvų, įrangos ir tokiu būdu įsirengti butą pagal individualius poreikius.

REKLAMA


Suvilioja ekspoziciniai butai

Įmonės pirkėjams siūlo ir vadinamuosius ekspozicinius butus, kuriuose atlikta ne tik apdaila, tačiau dizainerio parinkti ir svetainės, virtuvės ar miegamojo baldai. Tokius dizainerio paruoštus ekspozicinius butus su visais baldais pirkėjai įsigyja greičiau nei per mėnesį.


„Ekspozicinių butų parduodama iki 10 proc. iš visų butų. Juos įrengiame taip, kad norėtųsi iš karto ten gyventi. Būna, kad nespėjame net gėlių vazoje pamerkti, o butas jau nupirktas. Tiesa, kartais tenka baldus pervežti į kitą butą, nes klientas sako, kad apdaila tinka, perku, tačiau baldus išsirinksiu pats“, – pasakoja Maija Nikitina, „Eika“ apdailos projektų vadovė.


Ji pastebi, kad, įsigyjant įrengtą ekspozicinį butą su baldais, reikia didesnio pradinio įnašo, todėl dalis pirkėjų dėl ribotų finansinių galimybių tokio buto atsisako. Įprastai pirkėjams siūloma iki 10 ekspozicinių butų įvairiuose projektuose.

REKLAMA


Dabar populiarios ryškesnės spalvos

Nekilnojamojo turto ekspertai nenorėtų teigti, kad lietuviai itin ištikimi skandinaviškam stiliui. Pastaruoju metu būsto apdailai vis dažniau pasirenkamos ryškesnės spalvos ar modernesni grindų ar lubų akcentai.


„Pirkėjai mėgsta išreikšti savo individualumą, o butai gali būti įrengti nuo klasikinio iki minimalistinio stiliaus. Tiesa, pasitaiko atvejų, kai klientas pasirenka skandinaviško stiliaus svetainės interjerą, o virtuvė kažkodėl nuklysta į klasikinį kelią. Pirkėjų norai ir skoniai dažnai būna visiškai nenuspėjami ir gali nesutapti su dizainerio vizija. Pavyzdžiui, į dizainerio siūlomą vientisą stilių siūloma įkomponuoti kitokio stiliaus užuolaidas. Tuomet ieškoma bendro sprendimo“, – šypsosi M. Nikitina.


Jos teigimu, jeigu butas įsigyjamas nuomai, pirkėjai priotitetą teikia kainos ir kokybės santykiui ir pagal šį kriterijų renkasi medžiagas. Investuojantiems svarbiausia – greitas atsiperkamumas. „Žinoma, kad būna investuotojų, kurie mano, kad interjero dizainas turės įtakos nuomos kainai. Bet tokių vienetai“, – sako M. Nikitina.


„Eikos“ atstovė skaičiuoja, kad būsto apdaila gali užtrukti iki 3–4 mėnesių ir pirkėjams nereikia niekuo rūpintis. Būstą plikomis sienomis įsigiję pirkėjai apdailą dažniausiai atlieka savo jėgomis, tad ji gali užtrukti ir pusmetį ar ilgiau.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)