Ar lietuviams atostogų metu rūpi tik poilsis?

Ar lietuviams atostogų metu rūpi tik poilsis?


Kuo daugiau lietuvių atostogoms renkasi užsienio šalis, tuo dažniau kelionių agentams tenka išgirsti ypatingų klientų pageidavimų. Šiais laikais nebeužtenka standartinių viešbučio teikiamų paslaugų: kokybiškas maistas, geras aptarnavimas, tvarkingi kambariai, „viskas įskaičiuota“ maitinimo tipas ar keli baseinai viešbučio teritorijoje. Kelionių pardavėjai vis dažniau išgirsta ir įnoringesnių pageidavimų.


Lietuviai mėgsta vandens pramogas


Dažniausiai lietuviai pageidauja viešbučio ant jūros kranto, turinčio savo privatų paplūdimį. Jiems netinka viešbutis, kurį nuo paplūdimio skiria kelias ar kitas viešbutis. Tačiau dalies tautiečių pasirinkimą lemia ne atstumas iki jūros, o baseinų kiekis viešbučio teritorijoje.


„Šie poilsiautojai daugiau laiko planuoja leisti prie baseinų, o ne kaskart saulės voniomis eiti mėgautis prie jūros, – pastebi „Kelionių panorama“ vadovė Kristina Graužinienė. – Jiems taip pat svarbu, kad prie baseinų netrūktų gultų, o jei vyksta į šiltuosius kraštus pavasarį ar rudenį, pasidomi, ar baseino vanduo bus šildomas“.

REKLAMA


Vykstantys atostogauti su vaikais, ieško viešbučio su vandens parku. O neabejingi nardymo pramogoms, renkasi Egipto viešbučius, esančius šalia geriausiomis pasaulyje nardymo vietomis garsėjančios Raudonosios jūros.


Nori sportuoti ir per atostogas


Vis labiau Lietuvoje populiarėjantis aktyvus gyvenimo būdas ir per atostogas verčia nepamiršti sporto. Kaip pasakoja kelionių agentūros vadovė, prieš pasirinkdami viešbutį, lietuviai pasidomi, ar jame yra sporto salė, lauko žaidimų aikštelės, teniso kortai, jojimo klubas ar golfo aikštynas.


„Ne visiems lietuviams per atostogas svarbi tik saulė ir jūra. Aktyvūs tautiečiai ir per atostogas negali nustygti vienoje vietoje, todėl papildomos pramogos viešbutyje lemia jų pasirinkimą renkantis atostogų vietą”, – kalba K.Graužinienė.


Maistas ne mažiau svarbus už poilsį


Poilsiautojai ir atostogų metu laikosi savo valgymo įpročių. Dievinantys jūros gėrybes tikisi jų ir per atostogas, nevalgantys mėsos visada pasidomi, ar viešbučio restorane ras veganišką meniu, netoleruojantys gliuteno visada paklaus, ar bus patiekiamas begliutenis maistas.

REKLAMA


„Aukštesnio komforto viešbučiai be galo daug dėmesio skiria patenkinti kiekvieno poilsiautojo įnorius. Tad net jei pagal meniu tą dieną restorane nenumatyti tam tikri patiekalai, klientų pageidavimu, jie gali būti patiekiami. Tai liečia ne tik veganišką ar begliutenį maistą, tačiau ir vaikiškas košes ar tyreles”, – vardija kelionių ekspertė.

Netikėti „Instagramo kartos” pageidavimai


Kasmet vis daugiau Lietuvos vartotojų pritraukiantis socialinis tinklas „Instagram” nelieka pamirštas ir atostogų metu. Kai „Instagramo karta” kiekvieną akimirką matuoja „patiktukais”, jau nebestebina jaunųjų keliautojų klausimai apie fotogeniškus viešbučio objektus.

„Neretai jaunosios kartos atstovai domisi, ar viešbučio baseine plaukioja pripučiami flamingai, ar baras patiekia gražius kokteilius, kuris viešbutis turi „Infinity“ baseiną. Iš pradžių tokie klausimai stebino, tačiau pamačius klientų socialinių tinklų turinį, viskas tapdavo aišku“, – apie Z kartos savybes pasakoja „Kelionių panorama“ vadovė bei priduria, kad yra tekę iš jaunųjų poilsiautojų išgirsti pageidavimą, kad viešbutis turėtų savo soliariumą, kirpyklą ar SPA saloną.


Ranka pasiekiami patogumai


O kartais lietuviams norisi visais atostogų malonumais mėgautis beveik neiškėlus kojos iš viešbučio kambario. Tokiu atveju pageidaujama kambario, turinčio išėjimą tiesiai į baseinų erdvę, maisto pristatymo į kambarį arba sūkurinės vonios savuose apartamentuose.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)