Tortas „Rafaelo“ – dangiškas kokosų ir migdolų duetas (video)

Tortas „Rafaelo“ – dangiškas kokosų ir migdolų duetas (video)


INGREDIENTAI:


Biskvitui:


6 dideli kiaušiniai;
žiupsnis druskos;
200 g. cukraus;
1 a.š. migdolų ekstrakto;
100 g. maltų migdolų;
125 g. miltų.


Kremui:


200 g. balto šokolado;
3 v.š. kokosų pieno;
250 g. maskarponės sūrio;
350 g. plakomosios grietinėlės (35% riebumo);
30 g. cukraus pudros;
1 a.š. kokosų ekstrakto;
40 g. kokosų drožlių;
80 g. kokosų pieno (biskvitų aptepimui).


GAMINIMAS:


1. Pirmiausia paruoškite tešlą torto biskvitui. Kiaušinių (kambario temperatūros) baltymus atskirkite nuo trynių. Į baltymus įberkite žiupsnį druskos ir maišant elektriniu plaktuvu, po truputį berkite cukrų. Viską išplakite iki standžių putų.


2. Į atskirame dubenyje esančius trynius supilkite migdolų ekstraktą ir išmišykite. Trynius supilkite į baltymų plakinį ir vėl maišykite. Suberkite maltus migdolus, miltus ir viską dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.


3. Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 – 45 minutes. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir išilgai supjaustykite į 3 dalis.


4. Baltą šokoladą su kokosų pienu ištirpdykite garų vonelėje. Į atskirą dubenį sudėkite maskarponės sūrį ir jį išplakite iki švelnios vientisos tekstūros. Supilkite ištirpusį šokoladą ir vėl išplakite.

REKLAMA


5. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę. Plakimo metu suberkite cukraus pudrą ir supilkite kokosų ekstraktą. Grietinėlės plakinį dėkite į šokolado ir maskarponės sūrio masę ir mentele po truputį maišykite. Ant galo supilkite kokosų drožles ir pabaikite maišyti torto kremą.


6. Ant tortinės dėkite vieną biskvito dalį, sutepkite kokosų pienu bei užtepkite trečdalį kremo. Dėkite kitą biskvitą, sutepkite kokosų pieno bei užtepkite kremu, tuomet dėkite paskutinį sluoksnį. Dalį kremo pasilikite šonams aptepti. Dėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms ir papuošę galite patiekti.


Skanaus!









  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)