Naujam „Žalgirio“ sezonui besiruošiantis Š.Jasikevičius: „Smagu sugrįžti ir pradėti darbus“

Naujam „Žalgirio“ sezonui besiruošiantis Š.Jasikevičius: „Smagu sugrįžti ir pradėti darbus“


Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ komanda susirinko į pirmąją naujojo sezono treniruotę. Joje be pagrindinės sudėties krepšininkų dalyvavo ir keli jaunimo komandos žaidėjai, nes treniruočių stovykloje trūksta su Lietuvos rinktine pasiruošimą pasaulio čempionatui tęsiančių penkių žalgiriečių bei australo Jocko Landale‘o.


Pirmasis treniruočių ciklas, tradiciškai, yra skirtas fiziniam krepšininkų pasirengimui, todėl „Žalgirio“ arenos treniruočių bei treniruoklių salėse estafetę iš vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus yra perėmę fizinio rengimo specialistai Justinas Grainys ir Nerijus Navickas.


Š.Jasikevičius su savo trenerių štabo atstovais Dariumi Maskoliūnu, Tomu Masiuliu ir Evaldu Beržininkaičiu iš šalies stebėjo darbus pradėjusius krepšininkus.


Pirmajai sezono treniruotei artėjant į pabaigą, „Žalgiris TV“ pakalbino Š.Jasikevičių, kuris pasidalino savo įspūdžiais apie naujai sukomplektuotą „Žalgirio“ sudėtį bei pasiruošimo darbus naujajam sezonui.



„Asmeniškai poilsio gal net buvo per daug šią vasarą. Žinoma, tai – vienas gyvenimo malonumų, kai gali aplankyti įvairias šalis bei aplankyti draugus, kurie išsimėtę po visą pasaulį. Tikrai pavyko pailsėti užtektinai. Smagu sugrįžti ir pradėti darbus“, – apie du mėnesius atostogų šypsodamasis kalbėjo treneris.


Š.Jasikevičiaus teigimu, klubo vadovybė ir trenerių štabas gali būti patenkinti suburta komando sudėtimi. Po praėjusio sezono pagrindinėje klubo sudėtyje matysime beveik pusė naujų veidų. Treneris sutinka, jog pokyčių buvo daug, todėl naujiesiems žalgiriečiams bus labai svarbu į komandos ritmą.


„Kol kas viskas su komplektacija yra gerai. Aišku, viską parodys komandos rezultatai. Žiūrėsime, kaip bus. Nesitikėjome, kad komandoje bus tiek pokyčių. Galvojome, jog išsisuksime su mažiau pasikeitimų sudėtyje. Visgi žinome savo situaciją – ateina didesni klubai, nuperka žaidėjus ir mums reikia iš naujo galvoti apie komandą, apie jos braižą, kaip nauji žaidėjai įsilies į „Žalgirį“. Šiais metais turime daug naujų žaidėjų, kas, žinoma, neramina, bet kiekvienais metais praktiškai yra tas pats“, – tvirtino Š.Jasikevičius.

REKLAMA


Vasarą „Žalgiris“ į komandą po dviejų sezonų pertraukos susigrąžino Luką Lekavičių bei prisiviliojo užsieniečius – australą Jocką Landale‘ą, JAV ir Meksikos pilietybę turintį Alexą Perezą bei amerikiečius Zachą LeDay ir Nigelą Hayesą.


Kauno ekipos strategas teigė, jog žaidėjų rinkoje, skirtingai nei metais anksčiau, šią vasarą pavyko sėkmingai sumedžioti norimus krepšininkus.


„Mums gana neblogai pasisekė su mūsų pasirinkimais krepšininkų rinkoje. Ką norėjome, tikrai gavome. Iššūkis, aišku, yra, kaip tie žaidėjai įsilies į sistemą, į „Žalgirį“. Be abejo, pasiruošimo planus mums maišo ir pasaulio krepšinio taurės turnyras. Vėlgi daugiau ar mažiau visos komandos išgyvena panašią situaciją. Kiekvienas problemas sprendžia savaip“, – kalbėjo „Žalgiris TV“ pašnekovas.


Su žalgiriečiais pirmoje treniruotėje plušėjo ir 17-metis krepšinio talentas iš Prancūzijos – Tomas Digbeu. 196 cm ūgio jaunuolį Š. Jasikevičius išskyrė, kaip talentingą krepšininką, tačiau, anot trenerio, žaidėjas turės įdėti nemažai darbo, norėdamas ateityje įsilieti į „Žalgirio“ gretas.

REKLAMA


„Labai smagu, kad toks talentingas žaidėjas atvažiuoja tobulėti į „Žalgirį“. Iš kitos pusės tų talentingų žaidėjų yra labai daug, viskas priklauso nuo jų. Kiek įmanoma stebėsime T.Digbeu, bet, žinoma, pasirošimas bus labiau orientuotas į komandinius dalykus. Paprasčiausiai reikia daugiau laiko praleisti salėje ir žiūrėti, ką žaidėjai sugeba, kaip jie adaptuojasi prie naujų situacijų“, – mintimis dalinosi specialistas.


Š.Jasikevičius antrino savo mintimis kalbėdamas ir apie praėjusiuose dvejuose sezonuose „Šiauliuose“ rungtyniavusį snaiperį Karolį Lukošiūną. Peržiūroje dalyvaujantis ir su „Žalgiriu“ pasiruošimą sezonui pradėjęs krepšininkas, anot trenerio, dar turi įrodyti, jog gali žaisti aukštesniame lygyje.


Pokalbio pabaigoje strategas papasakojo apie artimiausius Kauno ekipos treniruočių planus.


„Pirmas ciklas truks 3 dienas su fizinio rengimo treneriais Justinu Grainiu ir Nerijumi Navicku. Vėliau pradėsime eiti ir į treniruočių salę. Neskubinsime dalykų. Sistema daugiau ar mažiau panaši kaip ir kiekvienais metais“, – planą pristatė Š.Jasikevičius.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)