Čempionų lygos atranka: „Sūduva“ pasiekė lygiąsias su „Crvena Zvezda“

Sauliaus Čirbos nuotr.


Lietuvos čempionė Marijampolės „Sūduva“ pradėjo savo pasirodymą UEFA Čempionų lygos atrankoje ir pirmajame etape namuose iššvaisčiusi auksines progas antrajame kėlinyje sužaidė nulinėmis lygiosiomis su Belgrado „Crvena Zvezda“.


Rungtynes Marijampolės ekipos futbolininkai pradėjo įsitempę, o tai leido serbams ne tik kontroliuoti kamuolį didele persvara, bet ir kurti progas tampant gynėjų liniją. Pirmasis progos smūgiuoti sulaukė „Crvena Zvezdos“ krašto puolėjas El Fardou Benas, kuris jau 7-ą žaidimo minutę atsilaisvino ir smūgiavo į vartus, tačiau Ivanas Kardumas jį blokavo.


Vos po kelių minučių po dar vienos klaidos gynyboje vienas prieš vartus išniro Richmondas Boakye, tačiau ir jis smūgiavo tiesiai į vartininką, taip nesukeldamas didesnio pavojaus.


Kantriai besigindama, „Sūduva“ apsiprato su varžovų pasiūlytu rungtynių tempu ir netrukus pradėjo pati kurti progas. 21-ą minutę daugiau erdvės varžovų aikštės pusėje sulaukęs Jovanas Čadženovičius nusprendė nelaukti komandos draugų ir atliko smūgį iš distancijos, tačiau kamuolys skriejo virš vartų skersinio.

REKLAMA


25-ą minutę „Sūduva“ susikūrė realią progą pasižymėti. Greitos atakos metu daug laisvės dešiniajame aikštės krašte sulaukęs Andro Švrljuga lengvai atsikratė prie jo suskubusio gynėjo, tačiau jam nepavyko atlikti gero smūgio iš baudos aikštelės prieigų ir kamuolys galiausiai atsidūrė vartininko glėbyje.


Nors serbai dažniau kontroliavo kamuolį, žaidimas išsilygino ir serbams tapo vis sunkiau priartėti prie „Sūduvos“ vartų. Tiesa, prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą jie susikūrė išties pavojingą progą, kuomet iš distancijos kiek netikėtą šūvį atlikęs El Fardou Benas smūgiavo visiškai šalia tolimojo vartų virpsto.


Iškart po pirmojo kėlinio savo taiklumą išbandė ir Dušanas Jovančičius, kuris 48-ą minutę atliko smūgį iš vidutinio nuotolio, tačiau tokio veiksmo laukęs I.Kardumas lengvai sugavo kamuolį ir užgesino pavojų.


Po kelių minučių du smūgius iš eilės atliko Branko Jovičičius, tačiau pirmą kartą jis buvo blokuotas, o antrą kartą nepataikė į vartus.

REKLAMA


59-ą minutę smūgiuoti pabandė ir E.F.Benas, tačiau jo smūgis neparuoštas ir skriejo tiesiog į užribį.


61-ą minutę „Sūduva“ sulaukė auksinės progos išsiveržti į priekį, kuomet greitos atakos metu gero perdavimo iš aikštės krašto sulaukęs Ovidijus Verbickas atliko stiprų smūgį galva iš kelių metrų atstumo, tačiau fantastiškai sužaidęs varžovų vartininkas atlaikė jo šūvį.


Vos po minutės „Crvena Zvezda“ atsakė greita ir pavojinga ataka, kurios metu iš baudos aikštelės smūgiavo E.F.Benas, bet laiku savo vartus palikęs I.Kardumas pasirūpino, kad rezultatas ir toliau išliktų nepakitęs.


67-ą minutę Lietuvos čempionai ir vėl privertė stadione susirinkusius žiūrovus aiktelėti. Tuomet baudos aikštelės krašte likęs O.Verbickas atliko nestiprų smūgį, prie kurio prisilietė atakos smaigalyje likęs Samiras Kerla ir pakeitė kamuolio skriejimo kryptį, o jis prašvilpė visiškai šalia virpsto.


79-ą minutę Marijampolės ekipa ir vėl galėjo išsiveržti į priekį, kadangi po A.Švrljugos perdavimo atakos smaigalyje buvęs gynėjas Aleksandras Živanovičius kyštelėjo koją ir atliko smūgį, tačiau neįveikė „Crvena Zvezda“ vartininko.


Galiausiai rungtynės pasibaigė nuliniu rezultatu, tad šios poros nugalėtojas spręsis atsakomajame susitikime Belgrade.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)