„Pasimatuokite” vienos dienos savanorystę pas maltiečius

„Pasimatuokite” vienos dienos savanorystę pas maltiečius


Norite prasmingos veiklos su kolegų ar draugų komanda? Maltiečiai siūlo „pasimatuoti” vienos dienos savanorystę. Tai unikali galimybė subūrus bendraminčius nuvykti pas maltiečių globojamus žmones ir atlikti jiems reikalingus darbus.


Kviečiami ne tik žmonės, bet ir įmonės


Savanorystei daug nereikia, pakanka tik suburti savo komandą, pasirinkti iš maltiečių pateikto darbų sąrašo sau tinkamą ir įveikiamą, pasipuošti marškinėliais „Šiandien aš maltietis“ ir tuomet daryti gerus darbus.


Prisijungti prie savanorystės išbandymo yra kviečiamos ir įmonės, kadangi tai yra puiki galimybė sukurti tvirtesnį ryšį tarp bendradarbių bei skatinti naują veiklą. Šiandien nemažai verslo įmonių skatina savanorystę ir tai vertina kaip brandaus kolektyvo pasirinkimą.


Galima pasirinkti skirtingas veiklas


Maltiečių veiklos geografija labai plati – daugiau kaip 40 grupių visoje Lietuvoje. Čia vykdomos įvairios veiklos: globojami seneliai, rūpinamasi vaikais iš socialinės rizikos šeimų, teikiama pagalba suklupusiems, nuskriaustiems bei patekusiems į bėdą.

REKLAMA


Jaunų kūrybingų žmonių iniciatyvų labai laukia maltiečių vaikų dienos centrai, nemažai jų yra kaimų vietovėse, kur vaikai nori bendravimo, kartu kurti, pavyzdžiui, išdekoruoti centro kambarių sienas, tvarkyti aplinką. „Atvažiuokite su vaikais tiesiog pabūti, vaikai išsiilgę asmeninės draugystės, trokšta prie kažko prisiglausti, nes provincijoje retai kas savanoriauja ir gali skirti jiems laiko”, – teigia Viekšnių maltiečių vaikų dienos vadovė Emilija Plastinina.


„Pasimatuokite” vienos dienos savanorystę pas maltiečius


Pagalbos trūksta ir senoliams, kuriems reikalinga papildoma ranka sutvarkant kiemus, nupjaunant veją, sukalant tvoras, sunešant malkas, palydint į kapines ir kitur, taip pat netgi suremontuojant senolių būstą ar jo dalį.


Tačiau labiausiai jiems, kaip ir vaikams, trūksta paprasčiausio bendravimo. Santykių skurdas – didelė šių laikų problema. Todėl bendravimas jiems yra viena didžiausių vertybių, kurią gali suteikti savanoris.


Vienadienė savanorystė kuria tvarius ryšius ateičiai


Bendradarbiauti kviečiantys maltiečiai kuria darnią bendruomenę, kuri būtų suinteresuota padėti pagalbos prašantiems nebūtinai kartą, bet ir dažniau.


Norintys dalyvauti savanorystės akcijoje „Šiandien aš maltietis” turėtų suburti kolektyvą ir kreiptis į maltiečius. Iškilus klausimams galima kreiptis į programų vadovę Rasą Stukienę tel. 8 613 17 949. Išsamią informaciją ir savanorystės idėjas galima rasti internetinėje svetainėje www.maltieciai.lt.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>