Priartėjęs pasaulis atvėrė naujų galimybių

Priartėjęs pasaulis atvėrė naujų galimybių


Nors karantino laikotarpis verslo pasauliui tapo rimtu išbandymu, BNI® organizacijos veikla nesustojo: į pasikeitusias gyvenimo aplinkybes buvo iš karto sureaguota ir verslo plėtrai atsivėrė dar daugiau naujų galimybių.


Į sudėtingą situaciją reaguota greitai


Viena naujų galimybių tapo internetinė susitikimų platforma „bni online™“, kuria naudojantis galima paprastai, vos kelių pelės mygtukų spustelėjimu, ir efektyviai palaikyti ir plėtoti verslo santykius esant bet kurioje pasaulio vietoje. Dabar šia platforma nuotoliniu būdu naudojasi daugiau nei 9000 BNI® skyrių visame pasaulyje.


Kadangi viena pagrindinių organizacijos vertybių yra mokymasis visą gyvenimą, puikia nuotolinio mokymosi priemone tapo „BNI University“ platforma. Pagrindinė BNI® būstinė parengė „Business Booster Series“ verslo stiprinimo programą, kurią sudaro net 45 nemokami internetiniai seminarai, kuriais siekiama padėti sėkmingai plėtoti verslą. Lietuvoje taip pat buvo pradėtas rengti nemokamų internetinių seminarų ciklas įvairiomis asmeninio ir verslo augimo temomis „BNI® dalijasi iniciatyva“. Per juos organizacijos nariai dalijasi profesine ir kita gerąja praktika bei patirtimi su visa BNI® bendruomene.

REKLAMA


Sėkmingai prisitaikius prie naujos realybės, tapo kaip niekada lengva surasti partnerių ne tik kitame Lietuvos regione, bet ir daugiau nei septyniasdešimtyje šalių, kuriose veikia BNI® organizacija. Nuotolinis bendravimas priartino pasaulį prie jos narių, nes dar niekada susitikti su kitų šalių atstovais nebuvo galima taip paprastai ir greitai: Lietuvos klubų nariai aktyviai lankėsi užsienio šalių skyriuose ir mezgė pažintis saugiai, neišeidami iš namų.


Stipri bendruomenė


Sunkiu momentu geriau veikti bendruomenėje, o ne po vieną. BNI® nariai šiuo laikotarpiu akivaizdžiai įvertino organizacijos teikiamus pranašumus. Tie, kuriems teko susidurti su rimtais savo atstovaujamo verslo iššūkiais, pamatė, kad šalia esantys BNI® bendruomenės nariai palaiko, dalijasi patarimais ir net pasiūlo sprendimus, kaip suvaldyti situaciją.


„Suprantame, kad šiandieninė situacija kelia iššūkių kiekvienam verslui, todėl jaučiame atsakomybę padėti jam ne tik atsigauti, bet ir sėkmingai toliau augti, kad kiekvienas į BNI® narystę investuotas euras ir toliau atneštų grąžą ne procentais, o kartais“, – sako BNI® nacionalinis direktorius Nerijus Lungys.

REKLAMA


BNI® Mercury nario Mindaugo Gyvio prekės ženklui „Atella“ atstovaujanti ir moterišką aprangą gaminanti įmonė karantino laikotarpiu perorganizavo pajėgas ir ėmėsi apsauginių veido kaukių gamybos. Padedant kitam BNI® nariui, buvo užmegzti verslo partnerystės ryšiai Vokietijoje. Į šią šalį eksportuota 30 tūkst. kaukių, o Lietuvos rinkai jų pagaminta dar 17 tūkst.


BNI® Žalgiris narė Asta Vizmanienė džiaugiasi galimybe keliauti nuotoliniu būdu: „Jau apsilankiau Latvijoje, Olandijoje, Švedijoje, Portugalijoje, Vokietijoje, su šių šalių atstovais bendradarbiaujame. Jei mano atstovaujama įmonė neturi potencialių klientų, stengiuosi padėti kitiems organizacijos nariams – rekomenduoju jų teikiamas paslaugas ar produktus. Pavyzdžiui, lankydama vieną Latvijos klubų, tiesiogiai supažindinau narius – aliuminio profilio langų gamintojus – su latvių padalinio atstovu. Tikiuosi, kad nuotolinio bendravimo pranašumais galėsime naudotis ir ateityje, kai grįšime į mums įprastą gyvenimą.“


BNI® Hanza narės Sandros Antanaitienės įmonė „Eutilija“ užsiima drabužių siuvimu ir prekyba. Dalyvaudama Vokietijos BNI® klubo susitikime nuotoliniu būdu verslininkė gavo Vokietijos įmonės kontaktinius duomenis ir jau kitą dieną nusiuntė jai pavyzdžių. Lietuvių produkcija vokiečiams labai patiko, ir jie iš karto pateikė užsakymą. Bendra įmonės apyvarta, pasiekta dirbant su BNI® partneriais vokiečiais, balandžio–gegužės mėnesiais siekė 48 663 Eur
.
BNI® Vanagas narės Gabrielės Vaitkaitytės-Felenderės atstovaujamos UAB „Drūta“ pagrindinis verslas yra iš plastiko perdirbtų batų gamyba ir siuntimas. Verslininkės nuomone, plastiko taršos dalį sudaro vienkartiniai vokai, kuriuose siunčiama produkcija, o jos įmonei pavyko Naujojoje Zelandijoje rasti jiems alternatyvą – kompostuojamuosius vokus, kurie suyra ir nepalieka mikroplastiko dalelių. „Atsisiuntę vokų supratome, kad tai gali tapti nauja verslo idėja, tačiau mums, kaip mažam verslui, buvo sunku pradėti ir investuoti didelius pinigus į naują projektą. BNI® narė Akademinė kredito unija padėjo plėtoti veiklą greičiau ir užtikrinčiau, ir dabar mūsų kompostuojamieji vokai keliauja po visą pasaulį!“


Partnerio turinys.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)