Pasiektas ilgiausio vištienos vaišėmis nukrauto stalo rekordas

Sauliaus Jankausko nuotr.


Šeštadienį Vilniuje pasiektas ilgiausio šaltibarščių stalo ir daugiausia žmonių, vienu metu valgančių šią rožinę sriubą rekordai. Nauju Lietuvos rekordu, užfiksuotu sekmadienį, gali pasigirti ir Kaišiadorys. Festivalio „Kas čia daros?“ metu šio miesto Gedimino gatvėje daugiau nei du tūkstančiai Kaišiadorių gyventojų ir svečių sėdo prie ilgiausio šalies istorijoje – net 434 metrų ilgio – vištienos vaišėmis nukrauto stalo.


„Šie metai Kaišiadorims ypatingi – esame Lietuvos kultūros sostinė. Todėl festivalio metu norėjosi padaryti išties ką nors neįtikėtino, kas atskleistų mūsų miesto išskirtinumą ir svetingumą. Tikimės, kad pavyko tai padaryti su nauju Lietuvos rekordu. Gardžiausiais vištienos patiekalais pavaišinti festivalio lankytojus, šokių, muzikos ir kultūros mėgėjus, mums buvo didelis džiaugsmas. Tokie renginiai ne tik pagyvina vietos kultūrinį gyvenimą, bet ir parodo, kuo esame turtingi“, – sako Šarūnas Čėsna, Kaišiadorių rajono meras.

REKLAMA


Ant rekordinio stalo nugulė Kaišiadorių ir Vilniaus paukštynų pagaminta vištiena, kurios bendras svoris siekė net 1000 kg. Vietoje buvo grilinami vištienos šašlykai, ant stalo serviruoti ir rūkyti bei virti vištienos gaminiai. Šiais visais produktais galėjo pasivaišinti maždaug 2500 festivalio dalyvių, susėdusių prie beveik pusės kilometro ilgio stalo.


„Esame dėkingi Kaišiadorims už tai, ką kartu pasiekėme per šešis dešimtmečius. Prisidėti prie bendruomenės veiklų ir visai šaliai reikšmingų kultūrinių renginių visuomet yra be galo smagu ir prasminga. Tikime, kad prasmingas ir naujai pasiektas rekordas, kuris ne tik parodė šio miesto išskirtinumą bei svetingumą, bet ir subūrė tokį didelį būrį žmonių susėsti prie bendro stalo“, – sako Tadas Sprindžiūnas, Kaišiadorių ir Vilniaus paukštynų generalinis direktorius.


Visa su rekordu susijusi informacija pateikta ratifikavimui VšĮ „Rekordų akademija“ atstovams.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)