Įžymybių vasara: stovyklauti įprastoje palapinėje patinka ne visiems

Įžymybių vasara: stovyklauti įprastoje palapinėje patinka ne visiems


Ir nors pastarosios liepos dienos nelepino ypatinga šiluma, Lietuvos garsenybės atskleidžia, kad jiems raktas į įsimenančią vasarą – aktyvaus poilsio ir neįpareigojančio gulėjimo prie ežerų ar baseinų derinys. Svarbiausia išbandyti kuo didesnę laisvalaikio praleidimo būdų įvairovę tiek gamtoje, tiek namuose, sako žinomi žmonės.


Komforto tikisi ir ežero pakrantėje


Poilsį IKEA glampingo erdvėje išbandę žymūs Lietuvos žmonės teigia, kad šiuolaikiniam žmogui ypač svarbu turėti galimybę naudotis įvairiais patogumais net ilsintis gamtoje, tačiau grįžę namo, visi ramybės ieško skirtingai.


Atlikėjas Vaidas Baumila sako, kad susiruošęs į gamtą renkasi asketišką stovyklavimo stilių, o ekstremalus poilsiavimo režimas garantuoja daugiau įspūdžių ir patirčių: „Paprastai sugebu nesunkiai prisitaikyti prie įvairių aplinkybių – galiu atsipalaiduoti ir ramiai gulėdamas prie baseino, ir žygiuodamas su palapine laukinėje gamtoje. Dėl patogumų trūkumo tikrai neverkšlenu“, – juokiasi V.Baumila. Vyras atskleidžia, kad jo anglų kokerspanielė Bitė galvoja kitaip – nakvojant gamtoje, įvairūs naktinio miško garsai jai neduoda ramybės.

REKLAMA


Visiškai kitaip poilsį gamtoje įsivaizduoja radijo ir televizijos laidų vedėjas Orijus Gasanovas. Jam smagiausia laiką gamtoje leisti su bičiulių kompanija, o vienam išsiruošti į nuotykius su kuprine ir palapine – ne jo stilius.


„Labai vertinu poilsį prie ežero su draugų kompanija, tačiau visada ieškau komforto. Tad net ir savaitgalio išvykai būtina patikima neperšlampama palapinė, taip pat smagu turėti po ranka būtiniausius indus ir kitus reikmenis. Laukinis stovyklavimo būdas – ne man, tačiau smagu, kad daugėja galimybių šiuolaikiniais sprendimais mėgautis visur. Dabar net ir poilsis prie ežero gali būti ne mažiau patogus nei atostogos viešbutyje“, – sako jis.


IKEA interjero dizainerė Eimantė Nemanė sako, kad atitrūkti nuo miesto šurmulio gamtoje galima neaukojant komforto, tačiau tam reikės bent minimaliai pasirengti. „Šiuolaikinis žmogus net keliaudamas gamtoje nenori atsisakyti įvairių patogumų. Taip išpopuliarėjo „prabangus stovyklavimas“, arba glampingas – galite nakvoti palapinėje gamtoje, o jos viduje turėti patogią lovą, baldus, indus ir viešbučiui nenusileidžiančius patogumus“, – šiuolaikinio poilsio išskirtinumą pristato E. Nemanė. Ji teigia, kad į iškylą važiuojant automobiliu, galima įsidėti sulankstomas kėdes, staliukus, kurie leis mėgautis poilsiu itin patogiai.

REKLAMA


Su tokiu patogumu išvykose neatsisveikina ir trynukus auginanti Simona Lipnė – nors vasarą mieliau renkasi laisvą laiką leisti gamtoje nei namie, su savimi pageidauja turėti viską, ko gali prireikti: „Auginant tris vaikus, su savimi tenka vežtis nemažai daiktų, tačiau tai netrukdo mėgautis poilsiu gamtoje. Kol vaikai maži, renkamės ramų poilsį sodyboje pas uošvius ar draugus, aplankome ir jūrą, o vėliau išbandysime ir aktyvų laisvalaikį“, – sako žinoma moteris.


Balkonas vasarą virsta žaidimų kambariu


Nors ir besirinkdami skirtingus poilsio gamtoje būdus, žymūs žmonės sutaria, kad gamtos jausmą ir poilsio erdvę nesunku susikurti savo namuose. Tam nebūtina turėti didelį kiemą ar sodą – bet kokia terasa ar balkonas gali virsti tiek žalia ramybės oaze, tiek vaikų žaidimų kambariu.


Simona Lipnė pasakoja, kad judviejų su vyru negąsdina gyvenimas bute – mieste gyventi patogu, netoli Vingio parkas, o gamta galima pasimėgauti savaitgalio išvykose.


„Net kai sužinojome, jog laukiuosi trijų atžalų, nesvarstėme kraustytis iš savo namų – jie pakankamai erdvūs ir patogūs, o aplink netrūksta žalumos ir galimybių laiką leisti lauke. Atskira namų dalimi tapo ir du dideli įstiklinti balkonai, vasaros sezonu tapę vaikų žaidimų kambariu – čia jie turi ir žaislinę virtuvėlę, ir sūpuokles, taip pat labai mėgsta čia valgyti“, – sako moteris. Ji pasakoja, kad anksčiau balkone jaukiai leisdavo šiltus vakarus su vyru arba draugais, tačiau ir šiandien čia perkelia ne vieną veiklą – kol kas tik trūksta laiko čia pradėti rytus su puodeliu kavos.



Interjero dizainerė Eimantė Nemanė sako, kad investavus vos kelias dešimtis eurų, balkonas ar terasa gali tapti vieta, kurioje malonu pailsėti po dienos darbų arba pasisemti energijos ryte: „Dažnai terasa ar balkonas tampa rečiau naudojamų daiktų laikymo vieta, tačiau pasirinkus tinkamus sprendimus, čia tilps ir visi įrankiai, ir užteks erdvės poilsiui: rytinei kavai ar net nedideliam sodui“, – sako interjero dizainerė.


Net jei nėra vietos pusryčių stalui, balkonas gali tapti vieta ramybei ir susikaupimui. Būtent tam namų Vilniuje balkoną naudoja O.Gasanovas: „Į savo namų balkonėlį užsuku bemaž kiekvieną vakarą – mėgstu čia atsisėsti, pailsėti, pagalvoti. Gaila, kad jis nėra pritaikytas pusryčiauti – priešingu atveju, pradėčiau čia kiekvieną vasaros rytą, nes tai laikas, kurį galiu skirti tik sau“, – pasakoja žinomas vyras.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)