D. Trumpas uždraudė investuoti į Kinijos bendrovės, padedančias šios šalies kariuomenei

D. Trumpas uždraudė investuoti į Kinijos bendrovės, padedančias šios šalies kariuomenei


JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasirašė dekretą, kuriuo visiems amerikiečiams draudžiama investuoti į Kinijos bendroves, padedančias Pekino kariuomenei ir saugumo aparatui.


Dekrete teigiama, kad Kinijos vyriausybė įpareigoja privačias bendroves remti kariuomenės ir saugumo tarnybų veiklą ir per kapitalo rinkas „išnaudoja Jungtinių Valstijų investuotojus, kad finansuotų savo kariuomenės plėtrą ir modernizaciją“.


Draudimas įsigalios sausio 11 d., likus vos keletui dienų iki D. Trumpo kadencijos pabaigos.


JAV investuotojai turės laiko iki 2021 m. lapkričio 11 d. Šiuo laikotarpiu bus būtina parduoti arba kitaip atsisakyti į „juodąjį sąrašą“ patekusių Kinijos bendrovių.


D. Trumpo teigimu, amerikiečių investuotojai padeda Kinijai „tiesiogiai kelti pavojų Jungtinėms Valstijoms ir Jungtinių Valstijų pajėgoms užsienyje kuriant ir dislokuojant masinio naikinimo ginklus, pažangią konvencinę ginkluotę ir rengiant kibernetines atakas prieš Jungtines Valstijas ir jų žmones“.


Į draudžiamų įmonių sąrašą, žiniasklaidos duomenimis, įtraukta 31 bendrovė, tarp jų – telekomunikacijų, aeronautikos ir statybų įmonės.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)