D. Trumpas žada amerikiečiams tokį pat gydymą, kokį gavo jis

D. Trumpas žada amerikiečiams tokį pat gydymą, kokį gavo jis


JAV prezidentas Donaldas Trumpas pažadėjo amerikiečiams gydymą antikūnų preparatu, kuriuo buvo gydomas jis pats. Jis ketinąs netrukus pasirašyti išskirtinį leidimą naudoti šį vaistą, sakė D. Trumpas trečiadienį paskelbtame vaizdo įraše.


JAV prezidentui praėjusią savaitę buvos skirtas dar eksperimentinis farmacijos kompanijos „Regeneron“ vaistas. Tada jis per 24 valandas pasijuto „puikiai“, - sakė D. Trumpas. „Aš noriu, kad jūs gautumėte tai, ką gavau aš“, - pridūrė jis. Esą yra „šimtai tūkstančių dozių“ šio preparato. Vis dėlto nėra aišku, kaip galima paspartinti tokių naujų medikamentų registracijos procesą ir ar apskritai galima.


„Dievo palaiminimas“ buvo susirgti Covid-19, kalbėjo D. Trumpas toliau. Tai esą padėjo jam atkreipti dėmesį į gydymą antikūnais. „Aš vadinu tai vaistu“, - sakė prezidentas, kuriam buvo skirti paprastiems piliečiams neprieinami medikamentai ir kuriuo visą parą rūpinosi geriausi gydytojai.


JAV koronaviruso infekcija iki šiol pražudė per 211 000 žmonių.


D. Trumpas grįžo dirbti į savo biurą Baltuosiuose rūmuose


JAV prezidentas Donaldas Trumpas, pasak jo atstovo, pirmą kartą nuo grįžimo iš ligoninės vėl dirbo savo biure Baltuosiuose rūmuose. Pats prezidentas netrukus po to tviteryje rašė, kad Ovaliniame kabinete su Teksaso ir Luizianos gubernatoriais kalbėjosi apie uraganą Delta. Šis viesulas savaitgalį turėtų smogti JAV pakrantei.

REKLAMA


Pasak žiniasklaidos, D. Trumpo patikėtiniai praėjusiomis dienomis pasisakė už tai, kad jis liktų savo gyvenamosiose patalpose ir neitų į Ovalinį kabinetą. Prezidentas esą gali būti užkrečiamas.


D. Trumpo elgesį ekspertai vertina kritiškai, be kita ko, todėl, kad Baltuosiuose rūmuose auga koronavirusu užsikrėtusių darbuotojų skaičius. Tačiau prezidentas savo šalininkams yra pažadėjęs netrukus grįžti į rinkimų kovą ir dalyvauti antruosiuose TV debatuose prieš demokratą Joe Bideną spalio 15 dieną Majamyje.


D. Trumpo gydytojas trečiadienį pareiškė, kad prezidentas jau 24 valandas nejaučia jokių koronaviruso simptomų. Be to, jis ketvirtą dieną iš eilės nekarščiuoja ir šiaip jo rodikliai yra „stabilūs“, teigė Seanas Conley‘is.


74-erių D. Trumpas pirmadienio vakarą po trijų ligoninėje praleistų dienų grįžo į Baltuosius rūmus.


D. Trumpas tikisi iki Kalėdų išvesti JAV karius iš Afganistano


JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė norintis, kad visi JAV kariai pasitrauktų iš Afganistano iki Kalėdų.

REKLAMA


„Likęs nedidelis skaičius drąsių vyrų ir moterų, tarnaujančių Afganistane, turėtų sugrįžti namo iki Kalėdų“, – rašė D. Trumpas.


Vasario 29 d. pasirašytame susitarime su Talibanu JAV pažadėjo patraukti visus karius iš Afganistano iki 2021 m. vidurio mainais už talibų pažadus neleisti, kad Afganistanu kaip prieglobsčiu naudotųsi islamo ekstremistai.


Nuo tada Talibanas pradėjo derybas su Afganistano valdžia, tačiau jų susitikimai kol kas nedavė vaisių.


D. Trumpo pažadas paskelbtas likus mėnesiui iki JAV prezidento rinkimų, taigi, D. Trumpas tikisi rinkėjams įtikti kaip politikas, galinti užbaigti JAV karus.


Jo oponentas Joe Bidenas taip pat remia karių išvedimą iš Afganistano.


Jungtinės Valstijos Afganistano karą pradėjo po 2001 m. rugsėjo 11-osios atakų, nes Talibanas priglaudė „Al-Qaeda“ teroristus.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)