V. Zelenskis: Ukraina sunaikino „Wagner“ branduolį ir neketina sustoti

EPA-ELTA nuotr.


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis per vizitą Vašingtone sakė, kad Ukraina pasiekė rimtų laimėjimų mūšio lauke, be kita ko, sunaikino liūdnai pagarsėjusios Rusijos samdiniu grupuotės „Wagner“ branduolį, užėmė „pergalingas pozicijas“ Juodojoje jūroje ir neketina sustoti.


V. Zelenskis kalbėjo bendroje spaudos konferencijoje su JAV prezidentu Joe Bidenu.


„Mūsų vaikinai sunaikino 20 000 „Wagner“ narių. Tai rimti teroristai, kurie viską siaubė... Afrikos žemyne, vykdė operacijas Sirijoje ir Ukrainoje... Tai reiškia, kad teroristinės organizacijos branduolys nebeegzistuoja. Tai Ukrainos pasiekimas“, – pažymėjo prezidentas.


Pasak jo, Ukrainos pusė patyrė daug aukų, tačiau vis dėlto atliko savo darbą.


V. Zelenskis pabrėžė, kad sėkmės fronte Ukrainai nebuvo lengvos, tačiau jos iš tiesų yra rimtos. Visų pirma, Ukraina užtvirtino iškovotas pozicijas Juodojoje jūroje, sunaikino priešo karo laivus ir išstūmė Rusijos laivyną atgal į savo teritorinius vandenis.


„Tiesą sakant, kai kurie iš jų vis dar tebėra Juodojoje jūroje netoli mūsų – laikinai okupuoto – Krymo, bet mes ir toliau dirbsime“, – sakė V. Zelenskis.

REKLAMA


Be to, V. Zelenskis pabrėžė, kad per naujausią plataus masto puolimą Rusija neužėmė nė vienos Ukrainos gyvenvietės. Vietoj to, pasak jo, Ukraina išlaisvino 50 proc. užimtų teritorijų.


„Tai labai gerai, ir mes toliau taip tęsime“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.


Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, V. Zelenskis sakė, kad iš JAV kongresmenų išgirdo patikinimus dėl abiejų partijų – tiek respublikonų, tiek demokratų – paramos.


Nesutinka su mintimi atsisakyti teritorijų Rusijos naudai

Bendros spaudos konferencijos su JAV prezidentu Joe Bidenu Vašingtone metu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Ukraina neketina atsisakyti jokios savo teritorijos dalies Rusijos naudai, kadangi šalis privalo apsaugoti savo gyventojus nuo rusų smurto.


„Kaip gali Ukraina tiesiog imti ir atsisakyti savo teritorijos? Tai būtų visiška beprotybė. Mes dažnai minime dievą, o taip pasielgti būtų visiškai nekrikščioniška, nes čia gyvena mūsų žmonės, šeimos, vaikai, jie yra Ukrainos visuomenės dalis“, – kalbėjo V. Zelenskis, paklaustas apie galimybę atsisakyti teritorijų, kad būtų baigtas karas.

REKLAMA


Jis pabrėžė, kad „mes kalbame apie tikrus žmones, su kuriais šiurkščiai elgiamasi, kurie yra prievartaujami ir žudomi“. „Kaip galima palikti savus likimo valiai? Tai ne tik žemės – tai ir žmonių, jų likimo, jų gyvenimo, šeimų, vaikų klausimas. Kaip galime atiduoti vaikus?... Nežinau, kas sugalvoja tokius dalykus, bet tokiems „balsams“ galiu užduoti vienintelį klausimą – ar esate pasirengę savo vaikus atiduoti teroristams? Nemanau“, – pasakė Ukrainos prezidentas.


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šiuo metu su darbo vizitu lankosi Vašingtone, kur antradienį abejuose JAV kongreso rūmuose susitiko su demokratų ir respublikonų partijų atstovais ir JAV prezidentu Joe Bidenu.


UKRINFORM inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)