U. von der Leyen: ES sankcijos Rusijai niekur nedings

U. von der Leyen: ES sankcijos Rusijai niekur nedings


Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula on der Leyen trečiadienį pareiškė, kad Europos Sąjungos (ES) sankcijos Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą „niekur nedings“, ir paragino europiečius toliau būti ryžtingiems Maskvos atžvilgiu.


„Noriu pasakyti labai aiškiai: sankcijos niekur nedings. Atėjo laikas rodyti ryžtą, o ne nuolaidžiauti“, – Europos Parlamente (EP) skaitydama metinį pranešimą, teigė U. von der Leyen.


U. von der Leyen kalbos EP būstinėje Strasbūre klausėsi Ukrainos pirmoji ponia Olena Zelenska. Atvykusi į posėdžių salę, ji sulaukė plojimų atsistojus. U. von der Leyen savo pranešime kreipėsi į O. Zelenską ir teigė: „Miela Olena, prireikė begalinės drąsos pasipriešinti Putino žiaurumui. Jūs radote tos drąsos.“


EK pirmininkė taip pat pranešė, kad trečiadienį vyks į Kyjivą, kur susitiks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. „Šiandien vyksiu į Kyjivą, kur susitiksiu su prezidentu V. Zelenskiu“, – sakė U. von der Leyen. Pasak jos, ten ji su Ukrainos lyderiu „detaliai“ aptars tolesnę Europos paramą šaliai.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)