E. Gentvilas: mokesčių sistemos pertvarkos atidėliojimas kelia klausimų

E. Gentvilas: mokesčių sistemos pertvarkos atidėliojimas kelia klausimų


Finansų ministrei Gintarei Skaistei antradienį akcentavus, kad mokestinės sistemos pakeitimai nukeliami vėlesniam laikui, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas sako, kad atidėjimas kelia klausimų.


Jis sako suprantantis, kad Seimo pavasario sesijoje, kai reikia valdyti pandemiją, to daryti nebūtų galima, tačiau, jo teigimu, ilgam atidėlioti nereikėtų.


„Man suprantama, jei tai būtų daroma rudenį, projektuojama savo kadencijai, tačiau dabar pasigirdo garsai, kad 2021, 2023 metais bus. Manau, kalbėsime koalicijoje, kodėl taip yra atidėliojama“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė E. Gentvilas.


„Mes turime poreikį kažką keisti ir, jeigu keiti paskutiniaisiais kadencijos metais, reiškia, tu nelabai tiki tuo, ką darai. Tu manai, kad obuoliai bus supuvę ir tegul būsimoji valdžia raško supuvusius obuolius, bet, jeigu tu darai racionalią reformą ir tiki, kad obuoliai bus sveiki, raudoni, tai darykime sau, savo kadencijos laikotarpiu. Ilgas atidėliojimas kelia klaustukų“, – pridūrė E. Gentvilas.

REKLAMA


G. Skaistė antradienį sakė, kad dabartinėje situacijoje, esant dideliam neapibrėžtumui dėl pandemijos, būtų ankstyva priimti mokestinius pakeitimus.


„Buvo įvertintas kontekstas ir ypatingas neapibrėžtumo lygis, kurį turime šiandien dėl pandemijos situacijos ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tokie papildomi mokestiniai pakeitimai galėtų turėti poveikį ir žmonių bei verslo lūkesčiams taip pat. Turint neapibrėžtumo lygį pakankamai didelį dėl pandemijos situacijos, turėti papildomų rizikų dėl mokesčių keitimo šiandien, man atrodo, būtų šiek tiek per ankstyva“, – sakė G. Skaistė.


Antradienį vyko pirmasis Mokestinių lengvatų peržiūros darbo grupės susitikimas. Finansų ministrė sakė, kad dėl mokestinių lengvatų į valstybės biudžetą nesurenkama 2,2 mlrd. eurų pajamų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)