A. Mazuronis apie A. Guogą ir V. Uspaskichą: visi žinojo, ko buvo galima iš jų laukti

A. Mazuronis apie A. Guogą ir V. Uspaskichą: visi žinojo, ko buvo galima iš jų laukti


Darbo partijai priklausantis Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis sako, kad nereikėtų sureikšminti nei visuomenę klaidinančių „darbiečių“ lyderio Viktoro Uspaskicho pasisakymų apie neva nuo COVID-19 gydantį vandenį, nei labai stebėtis parlamentaro mandato atsisakyti nusprendusiu Antanu Guoga. Pasak jo, visi žinojo ko galima tikėtis tiek iš vieno, tiek iš kito „darbiečio“.


„Ir pirmininkas su savo sveiko gyvenimo pasaulėžiūra, ir Antanas su savo impulsyvumu niekam nebuvo naujiena. Visi žinojo, ko buvo galima laukti ir tikėtis. Didelio šoko niekam nebuvo. Mes labai ramiai į viską reaguojame“, – „Žinių radijui“ teigė A. Mazuronis.


Jis pažymėjo, kad nepaisant fakto, jog V. Uspaskichas dėl deklaruotų seksualines mažumas niekinančių pasisakymų buvo pašalintas iš Europos Parlamento liberalų frakcijos, „darbiečių“ frakcija Seime, akcentavo A. Mazuronis, savo ruožtu žmogaus teises gerbia, nes toleruoja laisvę A. Guogai atsisakyti mandato.


„Mūsų frakcija labai gerbia žmogaus teises ir laisvę apsispręsti bet kokiu klausimu, koks tik bebūtų. Gal tai keistai skamba pirmininko pasisakymų kontekste, bet taip tikrai yra. Tad lygiai taip pat mes gerbiame ir Antano poziciją. Jis taip nusprendė“, – situaciją aiškino „darbietis“.

REKLAMA


Tuo tarpu aptarinėti V. Uspaskicho skandalingų ir atgarsį Europos Parlamente sukėlusių pasisakymų, kuriuose „darbiečių“ lyderis seksualines mažumas vadino „iškrypėliais“ ir „pedikais“, A. Mazuronis teigė pagrindo nematąs.


„Aš nelabai žinau, ką čia reikėtų aptarinėti – žmogus pasisakė, jį pašalino ir tiek žinių. Matyt, dabar dirbs kitoje frakcijoje“, – sakė A. Mazuronis, visgi pridurdamas, kad pats taip, kaip kalbėjo V. Uspaskichas, tikrai nei kalbėtų, nei taip galvoja.


„Nenoriu tų pasisakymų nei vertinti, nei komentuoti. Aš asmeniškai taip nesakyčiau ir taip negalvoju. Manau, kad taip nereikėjo daryti“, – pridūrė „darbietis“.


Į Darbo partiją prieš Seimo rinkimus įstojęs A. Guoga parlamentaro mandato nusprendė atsisakyti po aštrios kritikos partijos pirmininkui V. Uspaskichui dėl klaidinančių pasisakymų apie nuo COVID-19 gydantį vandenį ir homofobiškų deklaracijų. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį nepanaikino A. Guogos Seimo nario mandato, nes jis posėdyje nedalyvavo fiziškai. Dėl LGBT bendruomenę niekinančių pasisakymų V. Uspaskichas šios savaitės trečiadienį buvo pašalintas iš EP „Renew Europe“ frakcijos.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)