R. Karbauskis: sudarysime šešėlinę Vyriausybę teikti alternatyvius pasiūlymus

R. Karbauskis: sudarysime šešėlinę Vyriausybę teikti alternatyvius pasiūlymus


Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad jo vadovaujama partija gruodžio-sausio mėnesiais planuoja suformuoti šešėlinę Vyriausybę, kuriai, pasak jo, greičiausiai vadovaus dabartinis premjeras Saulius Skvernelis. Politikas sako, kad šešėlinis Kabinetas reaguos į valdžios sprendimus ir teiks alternatyvius pasiūlymus.


 „Bus šešėlinė Vyriausybė, ši šešėlinė Vyriausybė dubliuos ir biudžetus, ir sprendimus teikdama, parodydama, kokie būtų mūsų sprendimai. Ar mes tai turėjome per tuos 4 metus? Ne, neturėjome. Nebuvo jokios šešėlinės Vyriausybės, nebuvo jokio oponavimo pasiūlymams. Ketverius metus mes neturėjome alternatyvinių pasiūlymų“, – „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.


LVŽS pirmininkas akcentuoja, kad jo vadovaujama partija kiekvienam pasiūlymui, kurį teisk valdžia, mėgins teikti savo siūlymą. Paklaustas, kas būtų šešėlinės Vyriausybės ministras pirmininkas, R. Karbauskis sakė, kad logiškiausia būtų, jeigu jai vadovautų dabartinis premjeras S. Skvernelis.

REKLAMA


„Manau, kad tai logiška, nes mes su Sauliumi ėjome kaip siūlomu premjeru, dabar būtų visai nesuprantama, kodėl mes šią kryptį pakeistume. Yra Saulius, ir alternatyvinis Kabinetas arba šešėlinis ministrų Kabinetas, mano įsitikinimu, bus daug stipresnis negu tas, kurį suformuos valdanti dauguma“, – patikino jis.


R. Karbauskis mano, kad šis Kabinetas galėtų būti suformuotas sausio-gruodžio mėnesiais. Visgi, ar kažkokios pareigos šiame Kabinete atitektų ir jam pačiam R. Karbauskis kol kas neatskleidžia.


„Žinau, kad tai bus padaryta, žinau, kaip mes veiksime, žinau, kad tai yra stiprių opozicijų darbo žanras, ko mes Lietuvoje, deja, neturėjome. Mes tą žanrą tikrai padarysime, nes turime tikrai pakankamai kompetencijų ir labai stiprią didelę frakciją“, – patikino jis.


R. Karbauskis dėl LLRA-KŠS skundų: Seimas galėtų kreiptis į Konstitucinį Teismą


„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad Seimas turėtų kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis išaiškintų, ar Andriaus Tapino organizuota akcija „Viso gero, Voldemortai“, nepažeidžia įstatymų. Komentuodamas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) kreipimąsi į prezidentą ir Seimą dėl, pasak jų, galimų Seimo rinkimų pažeidimų, R. Karbauskis pabrėžia, kad jam koalicijos partnerių keliami klausimai yra suprantami.

REKLAMA


Pasak R. Karbauskio, klausimų dėl A. Tapino organizuotos akcijos, kuria siekta, kad LLRA-KŠS nepateiktų į Seimą, kilo ir tarptautiniams stebėtojams.


„Tarptautiniai rinkimų stebėtojai atkreipė dėmesį, kad tai kažkas keisto. Lietuvoje rinkiminės kampanijos yra kontroliuojamos, kontroliuojami pinigų srautai ir staiga atsiranda kampanija, kuri finansuojama neaišku kokiais pinigais. Ji aiškiai nukreipta į rinkimus. Ir partija, prieš kurią ji yra nukreipta, pralaimi rinkimus. Aš suprantu Lenkų rinkimų akcijos pasipiktinimą, ir man taip pat kyla klausimas – o kaip taip galima?“, – „Žinių radijui teigė R. Karbauskis .


„Jei būtų parašyta, kokiai tai partijai priklauso... Tuomet viskas gerai, pinigai būtų skirti per partiją. O dabar viso to nebuvo“, – pridūrė „valstietis“


Pasak jo, Seimas, reaguodamas į LLRA-KŠS reiškiamą nepasitenkinimą dėl Seimo rinkimų organizavimo, galėtų kreiptis į Konstitucinį Teismą.


„Manau, kad Seimas galėtų kreiptis į Konstitucinį Teismą savo nutarimu ir gauti atsakymą į tai, kaip Konstitucinis Teismas vertina tokią akciją. Man klausimų kyla labai daug. Šiandien tai yra nukreipta prieš Lenkų rinkimų akciją, o rytoj bus nukreipta galbūt prieš Gabrielių Landsbergį ar Ramūną Karbauskį. Reikia atsakyti, ar galima rinkiminės kampanijos metu finansuoti rinkimų kampaniją neaišku kokiais pinigais“, – sakė politikas.


LLRA-KŠS parlamento rinkimuose neperkopė 5 proc. kartelės daugiamandatėje apygardoje ir, surinkusi tik 4,82 proc. rinkėjų balsų, į Seimą nepateko. 3 šios partijos kandidatai išrinkti vienmandatėse apygardose.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)