R. Karbauskis atskleidė, ar trauksis iš politikos

R. Karbauskis atskleidė, ar trauksis iš politikos


Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad iš politikos trauktis neketina siekdamas apsaugoti dabartinių valdančiųjų pasiekimus. Jis taip pat priduria, kad prasmės Seime teikti naujus siūlymus lieka vis mažiau, kadangi tikėtina, jog opozicija, netrukus tapsianti valdančiaisiais, trukdys tokių sprendimų priėmimui.


„Iš politikos aš tikrai nesitrauksiu, nes suprantu, kad mano, kaip piliečio, pareiga yra rūpintis tuo, kad jokios interesų grupės neiššvaistytų tų pasiekimų, kuriuos mes esame padarę: kad nemažintų pensijų, nemažintų atlyginimų, vaiko pinigų nenaikintų. Nors aš girdžiu dabar iš būsimos premjerės, ji pagaliau pasakė, kad to nedarys – tikėkimės, kad to nedarys. Bet ketverius metus iš to buvo tyčiojamasi“, – „ Žinių radijui“ kalbėjo R. Karbauskis.


„Mes suprantame, kad reikia dirbti siekiant išsaugoti tai, kas yra padaryta, kas pasiekta. Nes kai girdi, kad bus grąžinta į televiziją alkoholio reklama, kad bus kiti sprendimai priiminėjami, mus tiesiog tai stebina”, – pridūrė jis.

REKLAMA


Kalbėdamas apie pastaruosius darbus dabartiniame Seime, R. Karbauskis tikino, kad valdantieji iki pat kadencijos pabaigos pasiryžę teikti pasiūlymus kitų metų biudžetui.


„Biudžeto projektas nebus priiminėjamas šito Seimo, bet pasiūlymai šiam biudžetui, pateikiami dar šio Seimo, atitinkamai Vyriausybės dar bus svarstomi. Dar ši Vyriausybė teiks būsimam Seimui (biudžeto – ELTA) projektą. Bet kokiu atveju tai yra labai svarbus darbas“, – sakė jis.


Visgi LVŽZ partijos lyderis pažymėjo nemanąs, kad šiuo metu verta teikti kitų naujų siūlymų Seimui, kadangi opozicija, tikėtina, juos atšauktų savo sprendimais perėmusi valdžią.


„Kita vertus, kiti dalykai, susiję su sprendimais, kuriuos Seimas gali daryti ir priimti, tai abejoju, ar ką nors pavyks priimti. Nes bet kokiu atveju valdančioji dauguma 71 Seimo nario neturi, o opozicija, matyt, ir toliau trauks korteles ir neleis mums nieko priiminėti. Nes kam priiminėti sprendimus dėl Lukiškių aikštės, ar dėl 13 pensijos, jeigu visiškai akivaizdu, kad jie po to tai atšauks savo sprendimais, jie tuos įstatymus sunaikins. Tai iš jų retorikos akivaizdu“, – tikino R. Karbauskis.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)