S. Skvernelis: Vyriausybės išvada dėl 13-osios pensijos iš principo bus teigiama

S. Skvernelis: Vyriausybės išvada dėl 13-osios pensijos iš principo bus teigiama


Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako manąs, kad Vyriausybės išvada dėl 13-sios pensijos bus teigiama.


„Ji iš principo bus teigiama, bet vėlgi pažiūrėsime, kokiu būdu, kokiu mastu tuos galimus įsipareigojimus valstybė galėtų įgyvendinti neviršijusi tam tikrų lūkesčių ir neužprogramuodama kažkokių bėdų valstybės finansams ateityje“, – „Žinių radijui“ kalbėjo S. Skvernelis.


Premjeras pridūrė, kad finansuoti 13-ąją pensiją kol kas numatyta iš valstybės rezervų bei šešėlinės ekonomikos mažinimo.


„Mes turime ir tam tikrus rezervus nusimatę, taip pat tai susiję su Seimo sprendimais, pateiktais Vyriausybės įstatymais. Jei tie įstatymai bus pateikti, ypač tai susiję su šešėlinės ekonomikos masto mažinimu, tai realu, kad tai būtų finansavimo šaltinis“, – pažymėjo S. Skvernelis.


Pataisą teikiančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Zbignevas Jedinskis sakė, kad 13-oji pensija siektų 200 eurų, ji būtų išmokama kiekvienų metų gruodį.

REKLAMA


Finansų ministro Viliaus Šapokos teigimu, kitų metų biudžete neišvysime 13-osios pensijos, tuo metu premjeras S. Skvernelis ir „valstiečių” lyderis Ramūnas Karbauskis sakė, kad dėl to nuspręs ne finansų ministras, o visa Vyriausybė.


S. Skvernelis: pasitikėjimas finansų ministru V. Šapoka niekada nesusvyravo


Nepaisant išsiskyrusių nuomonių dėl galimybės įvesti 13-ąją pensiją, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad pasitiki finansų ministru Viliumi Šapoka.


Vis dėlto Vyriausybės vadovas akcentuoja, kad sprendimą dėl minėtos pensijos įvedimo priims visas Ministrų Kabinetas kolegialiai ir galiausiai – Seimas.


„Aš ministru tikrai pasitikiu ir 4 metus kartu dirbant tas pasitikėjimas juo niekada nesusvyravo. Tiesiog ministras, kalbėdamas apie vieną ar kitą sprendimą, jis pasako savo nuomonę – mes ją girdime. Finansų ministro nuomonė turbūt visuose Ministrų Kabinetuose yra priešinga nei likusių ministrų“, – ketvirtadienį Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė S. Skvernelis.

REKLAMA


Pasak premjero, parlamentarai visuomet teikia korekcijas biudžeto projektui.


„Sprendimą priima Vyriausybė kolegialiai, o galutinį sprendimą – Seimo nariai. O jei Seimo nariai įveda korekcijas – taip visuose biudžetuose būna – tada Vyriausybei tenka ieškoti pajamų šaltinio“, – kalbėjo S. Skvernelis.


Premjeras taip pat pabrėžė, kad Vyriausybės išvada dėl 13-osios pensijos bus teigiama, tačiau, patikino S. Skvernelis, bus svarstoma, kaip tai įgyvendinti tvariai.


„Bus išvada, kai gausime iš Seimo valdybos korekcijas. (…) Tai yra kolegialus sprendimas, mes ir apsispręsime. Ji iš esmės bus teigiama, bet pažiūrėsime, kokiu būdu ir mastu tuos galimus įsipareigojimus valstybė galėtų įgyvendinti neviršijus lūkesčių ir neužprogramavus bėdų finansams valstybės ateičiai“, – pridūrė premjeras.


Vyriausybė trečiadienį pritarė kitų metų valstybės ir savivaldybių biudžetų projektui, primena ELTA. Kitų metų valstybės biudžete planuojama gauti 11,384 mlrd. eurų pajamų, o asignavimai sieks 15,49 mlrd. eurų.


Vyriausybės patvirtintame projekte 13-oji pensija kol kas nenumatyta. Kaip aiškino S. Skvernelis, jei Seimas priims įstatymą dėl 13-os pensijos įvedimo, Vyriausybė numatys tam finansavimo šaltinius.


Pataisą teikiančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Zbignevas Jedinskis sakė, kad 13-oji pensija siektų 200 eurų, ji būtų išmokama kiekvienų metų gruodį.



Vis dėlto finansų ministras V. Šapoka kritikuoja siūlymą įvesti 13-ąją pensiją. Jo teigimu, turime vengti ilgalaikių finansinių įsipareigojimų.


Antradienį su Pagyvenusių žmonių asociacija susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda taip pat sakė, kad siūloma 13-oji pensija yra mažiau taiklus problemos sprendimas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)